Breaking News

Στα ύψη η τιμή δημοπρασίας της πρώτης Rolls-Royce Phantom

Στα ύψη η τιμή δημοπρασίας της πρώτης Rolls-Royce Phantom

Όπως είχε ανακοινώσει η Rolls-Royce η πρώτη νέα Phantom που θα κατασκευαστεί θα βγει σε δημοπρασία.

Έτσι και έγινε λοιπόν καθώς η πρώτη όγδοης γενιάς Phantom βγήκε στο σφυρί στο πλαίσιο του «Χειμερινού Φεστιβάλ Κρασιού» που διοργανώθηκε στο Ναπλς της Φλόριντα.

Η τιμή της Phantom άγγιξε τα 780.000 δολάρια, παρότι αναμένονταν τα ποσά που θα πέσουν στο τραπέζι να κυμανθούν από 450.000 έως 500.000 δολάρια.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης της καινούργιας Phantom πέρα από το βρετανικό υπερπολυτελές μοντέλο παρέλαβε επίσης ως δώρο μια ποικιλία επιλεγμένων κρασιών από το οινοποιείο Alpha Omega, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2019» που διοργανώνει το περιοδικό Robb Report.

Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο «Ίδρυμα Παιδιών και Εκπαίδευσης» του Ναπλς, το οποίο υποστηρίζει περισσότερους από 60 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και πάνω από 200.000 παιδιά.

Ο  V12 κινητήρας των 6.75 λίτρων που τοποθετείται κάτω από το καπό της νέας Phantom διαθέτει πλέον δυο turbo και αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό V12 του απερχόμενου μοντέλου. Παράγει 570 ίππους και 900 Nm ροπής από τις 1.700 σ.α.λ., ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα αρκούν 5,3 δευτ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
PhantomRolls-Royceδημοπρασία

Related Articles

Πωλείται μια σπάνια Mercedes G-Class Cabrio

Βρισκόμαστε ακόμα στον απόηχο από την άφιξη της νέας Mercedes G-Class, η οποία ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί αν θα προσφέρεται

Δυο πρεμιέρες για την Lexus στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Lexus στο 67ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η θυγατρική ιαπωνική premium

Audi: Το νέο συλλεκτικό Q8 e-tron Εdition Dakar – Αυξομειώνει αυτόματα την απόσταση από το έδαφος ανάλογα με την ταχύτητα (φωτογραφίες)

Μια νέα ειδική έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Q8 e-tron δημιούργησε η Audi, την οποία «πασπάλισε» με χώμα, λάσπη και άμμο