Breaking News

Γιατί δεν πρέπει να στολίζουμε το αυτοκίνητο μας τα Χριστούγεννα; (video)

Γιατί δεν πρέπει να στολίζουμε το αυτοκίνητο μας τα Χριστούγεννα; (video)

Το να στολίζουμε το αυτοκίνητο μας τα Χριστούγεννα δε μειώνει μόνο την αισθητική και το γούστο μας, αλλά και την αεροδυναμική του ικανότητα.

Αυτό θέλησε να μας το αποδείξει η General Μotors, η οποία πήρε ένα Terrain Denali και το έβαλε μέσα στην αεροδυναμική της σήραγγα που βρίσκεται στην Τζόρτζια. Προηγουμένως είχε τοποθετήσει στη μάσκα μια κόκκινη «μύτη»  και στα παράθυρα «κερατάκια».

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης αεροδυναμικής δοκιμής; Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είχε αυξηθεί κατά 3% όπως και η μέση κατανάλωση.

Όταν στην οροφή του Terrain Denali τοποθετήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ο συντελεστής οπισθέλκουσας αυξήθηκε 70% και όταν η οροφή στολίστηκε με μια κορδέλα 15%. Αυτό που δεν επηρέασε καθόλου την αεροδυναμική ήταν ένα στεφάνι που κρεμάστηκε στη μάσκα του Terrain Denali.

Αναφορικά με το Terrain Denali θα πρέπει να πούμε ότι διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος παράγει 252 ίππους και 352 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης.



Related Articles

Αερόσακος σε απίθανο σημείο του νέου Honda Jazz (video)

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι αερόσακοι τοποθετούνται στο τιμόνι, στο ταμπλό, στην οροφή, και στα γόνατα του οδηγού. Έχουμε δει

Ρεκόρ χρόνου 2 λεπτών και 24 δευτ. έκανε το Honda Civic Type R (video)

Ακόμα ένα τρόπαιο στην πλούσια συλλογή της πρόσθεσε η κορυφαία έκδοση του Honda Civic. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη νέα ακόμα πιο

Έρχεται το νέο «βασιλικό» Skoda Kushak (video)

Το χαρτοφυλάκιο με τα SUV της θα διευρύνει η Skoda, καθώς ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ακόμα μοντέλο. Ο λόγος για