Breaking News

Για αποθέωση η νέα McLaren Senna των 800 ίππων (video)

Για αποθέωση η νέα McLaren Senna των 800 ίππων (video)

Στο τέλος της έφτασε η μεγάλη αναμονή για το νέο supercar της McLaren, το οποίο ονομάζεται τελικά Senna.

Ναι, σωστά υποψιάζεστε η ονομασία προέρχεται από το θρυλικό πιλότο της Formula 1 Άιρτον Σένα, o οποίος ανακηρύχτηκε τρεις φορές (1988-1990-1991) Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενώ έφυγε από τη ζωή σε ένα θανατηφόρο δυστύχημα την 1η Μαΐου του 1994.

Επανερχόσαστε όμως στο νέο Senna, το οποίο η βρετανική εταιρία το περιγράφει ως το πιο ισχυρό της μοντέλο δρόμου που ενσωματώνει το αγωνιστικό της DNA, ενώ ταυτόχρονα έχει νόμιμη άδεια να κυκλοφορεί ελεύθερο στους δημόσιους δρόμους.

Το νέο Senna με κωδική ονομασία P15 διαθέτει σασί από ανθρακόνημα, επομένως το βάρος του δε ξεπερνά τα 1.198 κιλά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το ελαφρύτερο μοντέλο της McLaren. H πλατφόρμα του είναι μια εξελιγμένη έκδοση αυτής που χρησιμοποιεί η 720S, από την οποία το νέο Senna είναι 220 κιλά ελαφρύτερο.

Πώς είναι οπτικά το νέο Senna; Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, καθώς το αμάξωμα του έχει σχήμα δακρίου, διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός-πίσω, μεγάλες εισαγωγές αέρα, θεόρατη πίσω αεροτομή και επιβλητικό διαχύτη, ενώ  το χαρακτηριστικό άνοιγμα των θυρών, που είναι κατασκευασμένες από carbon και γυαλί, γίνεται  προς τα επάνω, όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε supercar που σέβεται τον εαυτό του.

Πίσω από την πλάτη του ο οδηγός αισθάνεται την καυτή «ανάσα» του V8 twin-turbocharged κινητήρα των 4.0 λίτρων, ο οποίος έχει ισχύ 800 ίππων και ροπή 800 Nm, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Η McLaren προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσε τις επιδόσεις του νέου Senna, ωστόσο αναμένεται να πετυχαίνει επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα εντός 2,5 δευτ. και τελική ταχύτητα άνω των 320 χλμ./ώρα. Τα προγράμματα οδήγησης του νέου Senna είναι πέρα από τα Comfort, Sport, Track και το νέο Race.

Η ανάρτηση του νέου Senna είναι αυτή της P1, αλλά βελτιωμένη και ονομάζεται RaceActive Chassis Control II (RCC II). Οι τροχοί του νέου Senna φορούν ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R και ακινητοποιούνται με κεραμικούς δίσκους.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Senna έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Κάθε ένα από τα μόλις 500 Senna που θα κατασκευαστούν θα κοστίζει 860.000 ευρώ.


Tags assigned to this article:
McLarenP1Senna

Related Articles

Παραπληγικός οδηγός αγώνων με Ford GT (video)

Την επόμενη φορά που θα σας πιάσει απελπισία με μια δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζετε, φέρτε στο μυαλό σας την ιστορία

Βαριά τραυματισμένη μια Lamborghini Aventador

Ένα supercar όπως η Lamborghini Aventador, χρειάζεται να έχεις μια δεξιότητα πίσω από το τιμόνι της για να την οδηγήσεις

Γιατί κρύβεται μέσα στους θάμνους αυτή η Pagani Huayra;

Προφανώς ένα πανέμορφο μοντέλο όπως είναι η Pagani Huayra δεν έχει κανένα λόγο να κρύβεται, επομένως άλλος είναι ο λόγος