Breaking News

Το Lexus RX τώρα και επταθέσιο (video)

Το Lexus RX τώρα και επταθέσιο (video)

Όπως μας είχε ενημερώσει η Lexus παρουσίασε την πρακτικότερη έκδοση του RX με τρεις σειρές καθισμάτων.

Ο λόγος για το πρακτικότερο RX L, το οποίο μπορεί να μεταφέρει πλέον μέχρι και επτά επιβάτες. Για να το πετύχει αυτό η πολυτελής θυγατρική εταιρία της Toyota, αύξησε το μήκος του RX κατά 110 χλστ. «τραβώντας»  λίγο το αμάξωμα προς τα πίσω.

Στη βασική του έκδοση, που θα διατίθεται από το ερχόμενο έτος, στο νέο RX L η δεύτερη σειρά καθισμάτων θα αναδιπλώνεται σε ποσοστό 40/20/40, ενώ στην εξαθέσια διάταξη η πρόσβαση των επιβατών στη γαλαρία είναι ευκολότερη σύμφωνα με την Lexus.

Παράλληλα η τρίτη σειρά θα «εξαφανίζεται» μέσα στο πορτμπαγκάζ όταν δεν είναι απαραίτητη και θα εμφανίζεται ηλεκτρικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο τριζωνικός κλιματισμός θα επιτρέπει στους επιβάτες της τρίτης σειράς καθισμάτων να απολαμβάνουν θέρμανση αλλά και κλιματισμό.

Το νέο RX L θα συνδυάζεται στην έκδοση RX 350L με V6 βενζινοκινητήρα 3.5 λίτρων απόδοσης 290 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε προσθιοκίνηση και τετρακίνηση. Το υβριδικό τώρα RX 450hL AWD απαρτίζεται από το βενζινοκινητήρα που προαναφέραμε και από δυο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 308 ίππους.

Στάνταρ στο RX L είναι η οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, ενώ αν επιλεγεί το πακέτο με το σύστημα πλοήγησης η οθόνη μεγαλώνει στις 12,3 ίντσες και συνοδεύεται από ηχοσύστημα με 12 ηχεία.

Η τιμή του προσθιοκίνητου RX L διαμορφώνεται στα 40.200 ευρώ και του τετρακίνητου στα 41.400 ευρώ.

 


Tags assigned to this article:
LexusRXRX 350L

Related Articles

Η Fiat προτείνει για το φθινόπωρο το νέο 500 Collezione

Πρέπει να αφιερώσουμε ώρες ώστε να μετρήσουμε πόσες ειδικές εκδόσεις του Fiat 500 έχουν κυκλοφορήσει, επομένως καλύτερα να ασχοληθούμε με

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» για την Ευρώπη είναι το…

Η ανακοίνωση του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020» για την Ευρώπη είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο του Σαλονιού της Γενεύης,

Το νέο αμερικάνικο supercar Saleen S1

Η παρέα των supercars μεγαλώνει, καθώς σε αυτή προστίθεται το νέο Saleen S1, το οποίο πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο του