Breaking News

Επέστρεψε το Daihatsu Terios

Επέστρεψε το Daihatsu Terios

Μπορεί η Daihatsu να απέχει από την ελληνική αγορά, ωστόσο το Terios έχει αφήσει το στίγμα του, επομένως αξίζει να δούμε τη νέα του γενιά.

Το νέο Terios λοιπόν αποκαλύφτηκε και διακρίνεται για την αιχμηρή του σχεδίαση κυρίως στο εμπρός και πίσω τμήμα. Παράλληλα το μήκος του μεγάλωσε φτάνοντας πλέον τα 4.445 χλστ. Θυμίζει αρκετά το πρωτότυπο DN Multisix που παρουσίασε φέτος η ιαπωνική εταιρία στο Σαλόνι της Ινδονησίας, αλλά και το FX που γνωρίσαμε το 2015.

Η τρίτη γενιά του Terios χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του μίνιβαν Xenia, ενώ κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 1.5 λίτρων που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ή με αυτόματο 4αρι. Στο εσωτερικό του παρατηρούμε ότι υπάρχει και τρίτη σειρά καθισμάτων.

Η παραγωγή του νέου Terios θα γίνεται στην Ινδονησία, ενώ με τα σήματα της μητρικής Toyota θα κυκλοφορήσει ως Rush και αμφότερα θα διατεθούν σε αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα χρόνια για να μεταβεί το Terios από τη δεύτερη στην τρίτη γενιά του.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
DaihatsuTerios

Related Articles

Το νέο τρίθυρο Mini Cooper – Με δυο βενζινοκινητήρες στη γκάμα του (φωτογραφίες)

Δυο αποδοτικούς βενζινοκινητήρες περιλαμβάνει πλέον η γκάμα του νέου τρίθυρου Mini Cooper. Ο τρικύλινδρος 1.5 λίτρων βενζινοκινητήρας των 156 ίππων

Ένα αληθινό παζλ της Porsche 911 R

Αν νομίζετε ότι υπάρχουν μόνο ψεύτικα παζλ που απεικονίζουν αυτοκίνητα η συγκεκριμένη αληθινή Porsche 911 R έρχεται να σας διαψεύσει.

Η Mitsubishi γίνεται 100 χρονών

Ένας αιώνας πέρασε από τότε που το πρώτο μοντέλο της Mitsubishi κύλισε από τη γραμμή παραγωγής. Ο λόγος για το