Breaking News

Tα ηχοσυστήματα του VW Golf από το 1974 μέχρι σήμερα (video)

Tα ηχοσυστήματα του VW Golf από το 1974 μέχρι σήμερα (video)

Ήχους από το παρελθόν μας θυμίζει η Volkswagen ανοίγοντας τα ηχοσυστήματα που έχουν τοποθετηθεί στα Golf  εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια.

Η εξέλιξη στα ηχοσυστήματα του δημοφιλούς γερμανικού μικρομεσαίου μοντέλου, είναι αντίστοιχη με την αλματώδη πρόοδο που έχει συντελεστεί και σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του.

Ας γυρίσουμε λοιπόν το χρόνο, αλλά και τη βελόνα στο μονοφωνικό ραδιόφωνο που τοποθετούνταν στο πρώτο Golf του 1974. Διέθετε δυο περιστροφικά στρογγυλά χειριστήρια, με το αριστερό για την ενεργοποίηση του και την αυξομείωση της έντασης και το δεξί για την αλλαγή των σταθμών, ενώ ενδιάμεσα τους υπήρχαν μόνο τρία κουμπιά. Αργότερα παρείχε και την πολυτέλεια να παίζει κασέτες, αναπαράγοντας τις επιτυχές της εποχής που ερμήνευαν οι ABBA και οι Rolling Stones.

Επανάσταση στα ηχοσυστήματα του Golf έφερε η δεύτερη γενιά του το 1983, καθώς περνούσε στη ψηφιακή εποχή με LCD οθόνη, δυνατότητα αποθήκευσης ραδιοφωνικών σταθμών και κουπί Dolby που περιόριζε το θόρυβο όταν έπαιζε κασέτα χαμηλής ποιότητας.

Βρισκόμαστε πλέον στο 1991 και το Golf τρίτης γενιάς. Οι επιβάτες του απολαμβάνουν από τα ηχεία τη διαχρονική επιτυχία “Wind of Change” των Scorpions, ενώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αυτόματη αναζήτηση σταθμού και να ακούσουν ενημερώσεις σχετικά με την κίνηση των δρόμων.

Το 1997 ήρθε το Golf τέταρτης γενιάς, το οποίο διέθετε ηχοσύστημα που έπαιζε όχι μόνο κασέτα, αλλά και CD. H τεχνολογία αρχίζει πλέον να καλπάζει στο Golf πέμπτης γενιάς το 2003, καθώς ενσωματώνει μεγάλη έγχρωμη οθόνη που προβάλει όχι μόνο το ηχοσύστημα αλλά και το σύστημα πλοήγησης, ενώ οι κασέτες έχουν περάσει στην ιστορία και αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της η συνδεσιμότητα των κινητών τηλεφώνων και τα τραγούδια σε ψηφιακή μορφή MP3.

Η οθόνη αφής στο Golf έκτης γενιάς το 2008 εντυπωσιάζει, ενώ μιλάμε πλέον για τα γνωστά σήμερα συστήματα πολυμέσων. Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα έρχεται το 2012 το Golf έβδομης γενιάς με τρισδιάστατους χάρτες πλοήγησης, Bluetooth και WLAN hotspot.

Το σύστημα πολυμέσων του υφιστάμενου Golf δέχεται φωνητικές εντολές, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής του μπορεί να ελεγχτεί ακόμα και με χειρονομίες από τον οδηγό.


Tags assigned to this article:
GolfVolkswagen

Related Articles

Γλυκές αναμνήσεις από ένα παλιό φορτηγό παγωτού

Πολλοί ίσως να θυμούνται από την παιδική τους ηλικία τις Κυριακάτικες βόλτες στο πάρκο όταν οι γονείς τους αγόρασαν παγωτό

Μισό εκατομμύριο Kia ανακαλούνται λόγω αερόσακων και ζωνών ασφαλείας

Σε μια γιγαντιαία ανάκληση οχημάτων της φαίνεται πως θα προχωρήσει η Kia στις Η.Π.Α, καθώς μάλλον έχει προκύψει σοβαρό θέμα

Πόσοι φορτίζουν το Mitsubishi Outlander PHEV;

Με 100.000 πρίζες στην Ευρώπη έχει συνδεθεί το υβριδικό plug-in Outlander PHEV, σύμφωνα με την Mitsubishi, καθώς έχει πετύχει στη