Breaking News

Πόσες McLaren έχουν πουληθεί στην Κίνα;

Πόσες McLaren έχουν πουληθεί στην Κίνα;

Η τεράστια αγορά της Κίνας είναι για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ζωτικής σημασίας, καθώς από εκεί έρχονται τα μεγαλύτερα ποσοστά των πωλήσεων τους.

Πριν από πέντε χρόνια η McLaren έκανε απόβαση στην αγορά της Κίνας και σίγουρα δε το μετάνιωσε καθόλου. Μέχρι σήμερα στους δρόμους της χώρας με το μεγαλύτερο πληθυσμό κυκλοφορούν 1.000 μοντέλα της McLaren, η οποία έχει πλέον συνολικά 12 επίσημες αντιπροσωπείες της στην Κίνα.

Μάλιστα οι πωλήσεις της McLaren στην Κίνα το 2018 σημείωσαν μεγάλη άνοδο 122,5% σε σύγκριση με το 2017. Η βρετανική εταιρεία των supercars γιορτάζει την επιτυχία της στην κινέζικη αγορά με το τοπικό ντεμπούτο δυο μοντέλων της στο Σαλόνι της Σαγκάης που διεξάγεται αυτές τις μέρες.

Ο λόγος για τις cabrio 720S Spider και 600LT Spider, οι οποίες πλέον είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην Κίνα.  Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η πορεία της McLaren στην Κίνα ξεκίνησε το 2013 από το Σαλόνι της Σαγκάης.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η γκάμα μοντέλων της McLaren στην Κίνα πρόκειται να μεγαλώσει στο πλαίσιο του στρατηγικού της πλάνου ονόματι “Track25”. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 7% των παγκόσμιων πωλήσεων της McLaren προέρχεται από την Κίνα.

Πέρυσι σε παγκόσμιο επίπεδο πουλήθηκαν 4.806 McLaren, με τις εξαγωγές τους να γίνονται σε πάνω από 30 χώρες. Η κατασκευή των McLaren γίνεται χειροποίητα και η ημερήσια παραγωγή είναι 20 αυτοκίνητα.



Related Articles

Σουρωμένος ξεπάστρεψε νοικιασμένη Lamborghini

Αν έχετε νοικιάσει ποτέ αυτοκίνητο, ειδικά σε τουριστικό μέρος, μάλλον θα είχατε παρατηρήσει πόσο «ταλαιπωρημένο» ήταν, λόγω της κακομεταχείρισης που

Η μωβ McLaren Senna των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλει όποιος επιθυμεί να κάνει δική του μια από τις ελάχιστες McLaren Senna.

Αποτεφρώθηκε μέσα σε τούνελ βελτιωμένη Lamborghini 1.250 ίππων (video)

Οσμή «θανάτου» αναδύεται από το τούνελ Bubenec που βρίσκεται στην Πράγα, καθώς εκεί μέσα έχασε τη ζωή της μια Lamborghini