Breaking News

Πού πουλάει σαν ζεστό ψωμί το νέο Tesla Model 3;

Πού πουλάει σαν ζεστό ψωμί το νέο Tesla Model 3;

Προφανώς η Ελλάδα δεν είναι η χώρα όπου το νέο Tesla Model 3 σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων, καθώς δε διαθέτουμε τις κατάλληλες υποδομές για τη φόρτιση, αλλά και την προώθηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Αντιθέτως στη Νορβηγία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς δίνονται κίνητρα στους υποψήφιους αγοραστές των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και υπάρχουν δημόσιοι σταθμοί φόρτισης.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι το 2018 το ένα τρίτο των νέων οχημάτων που πουλήθηκαν στη σκανδιναβική χώρα ήταν αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Σύμφωνα τώρα με την Tesla μόνο εντός του Μαρτίου έχουν πουληθεί στη Νορβηγία 4.609 νέα Model 3, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο οι πωλήσεις του ανέρχονταν στις 792 μονάδες.

Αν το νέο Model 3 της Tesla συνεχίσει με αυτούς του ρυθμούς δεν αποκλείεται να εκθρονίσει το ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf, το οποίο το 2018 ήταν πρώτο σε ζήτηση στη Νορβηγία. Σημειώστε επίσης ότι εντός του τρέχοντος μήνα στη Νορβηγία έχουν πουληθεί 400 Model S και Model X.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

«Βασιλιάς» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης το Fiat 500e – Πρώτο σε πωλήσεις το 2023

To Fiat 500e εκτός από εξαιρετικά σικάτο, είναι και το εμπορικότερο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο πόλης για το 2023 στην Ευρώπη.

Δείτε τη σύγκρουση ενός Tesla με κολόνα όπως την έζησαν οι επιβάτες (video)

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Tesla Model 3 διαθέτει εμπρόσθια, αλλά και πλευρικές κάμερες οι οποίες καταγράφουν την κίνηση του οχήματος. Έτσι

Πόση αναμονή υπάρχει αν παραγγείλεις το ηλεκτροκίνητο Volvo XC40 Recharge;

Ένα περίπου χρόνο μετά την ανακοίνωση ότι το νέο XC40 Recharge είναι το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής η