Breaking News

Μισό εκατομμύριο τουβλάκια Lego για να χτιστεί η McLaren Senna

Μισό εκατομμύριο τουβλάκια Lego για να χτιστεί η McLaren Senna

Μια πραγματική υπερπαραγωγή της Lego αποτελεί το πιστό αντίγραφο της McLaren Senna που χτίστηκε φυσικά με τα διάσημα τουβλάκια της.

Η Senna που έφτιαξε η διάσημη δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών είναι στις ίδιες διαστάσεις με την πραγματική. Οι αριθμοί γύρω από το νέο της έργο εντυπωσιάζουν. Χρειάστηκαν σχεδόν μισό εκατομμύριο τουβλάκια, για την ακρίβεια 467.854, δηλαδή 200.000 περισσότερα σε σύγκριση με το αντίγραφο της 720S που είχε επίσης ανεγείρει η Lego.

Μυστικότητα είχε συμφωνηθεί μέχρι να τοποθετηθεί και το τελευταίο τουβλάκι στη Senna με τους εξιδεικευμένους τεχνίτες της Lego να εργάζονται σε βάρδιες όλο το 24ωρο, ενώ συνολικά απαιτήθηκαν 2.725 ώρες δουλειάς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ότι η αληθινή Senna απαιτεί 300 ώρες χειροποίητης κυρίως εργασίας Αν μάλιστα συμπεριληφθούν και οι ώρες σχεδίασης και ανάπτυξης του εν λόγω έργου τα 42 άτομα της Lego εργάστηκαν συνολικά 4.935 ώρες.

Το βάρος της Senna από τουβλάκια της Lego φτάνει τα 1.700 κιλά, δηλαδή ζυγίζει 500 κιλά περισσότερα από το βρετανικό hypercar. H καινοτομία στη Senna που έφτιαξε «λιθαράκι-λιθαράκι» η Lego είναι ότι στο εσωτερικό της έχει τοποθετηθεί σύστημα πολυμέσων, πραγματικό μπάκετ κάθισμα από ανθρακόνημα, τιμόνι, πεντάλ, κουμπί εκκίνησης κινητήρα που προσομοιάζει τον πραγματικό ήχο, οι πόρτες της ανοίγουν προς τα επάνω, ενώ οι τροχοί της ντύνονται με ελαστικά της Pirelli.

Η Senna της Lego πρόκειται να εμφανιστεί σε διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.


Tags assigned to this article:
720SLegoMcLarenSennaτουβλάκια

Related Articles

Δείτε το γερανό να σηκώνει μια Ferrari (video)

Δυο είναι τα ενδεχόμενα για τη μεταφορά της συγκεκριμένης κατακόκκινης Ferrari LaFerrari με γερανό. Με δεδομένο ότι δεν είναι πουθενά

H νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ θα είναι γεμάτη Aston Martin

Ο διάσημος κινηματογραφικός μυστικός Βρετανός πράκτορας 007 είχε πάντα αδυναμία στα ταχύτατα και υπερπολυτελή μοντέλα της Aston Martin. Στο πλαίσιο

O Ρονάλντo έκανε δική του μια Bugatti Chiron

Στην πλούσια συλλογή με supercars που διαθέτει ο Κριστιάνο Ρονάλντo προστέθηκε και μια Bugatti Chiron. Την είδηση αυτή τη δημοσίευσε