Breaking News

Το «κοστούμι» της Ford που σου δείχνει πως είναι να οδηγείς άυπνος (video)

Το «κοστούμι» της Ford που σου δείχνει πως είναι να οδηγείς άυπνος (video)

Οι απαιτητικοί ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και οι πολλές ώρες εργασίας συχνά μας στερούν τον πολύτιμο για τον οργανισμό μας ύπνο.

Η αϋπνία πέρα από γήρανση του δέρματος, εκνευρισμό και κακοκεφιά μειώνει και τα αντανακλαστικά μας, κάτι που μπορεί να αποβεί αρκετά επικίνδυνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς το να παραμείνεις άυπνος για πάνω από 18 ώρες είναι σαν να έχεις υπερβεί το όριο κατανάλωσης αλκοόλ για την οδήγηση που ισχύει σε πολλές χώρες. Παράλληλα η αϋπνία είναι η αιτία για ένα στα πέντε τροχαία ατυχήματα.

Η Ford θέλοντας να δείξει πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγείς άυπνος δημιούργησε ένα «κοστούμι» που προσομοιάζει στην κατάσταση αυτή του οργανισμού. Αποτελείται από ειδικά γυαλιά που μπορούν να σταματήσουν την όραση ακόμα και για 10 δευτ. όπως μπορεί να συμβεί σε άυπνους οδηγούς και από ειδικά βαράκια που τοποθετούνται με ειδικές ζώνες στο κεφάλι, στα χέρια, στα πόδια και στη μέση, για να κάνουν το σώμα δυσκίνητο όπως όταν δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά.

Σε περίπτωση που νιώσετε αϋπνία πίσω από τιμόνι κάντε μια στάση και ξαπλώστε για τουλάχιστον 20 λεπτά και καταναλώστε καφεΐνη, ενώ αν και πάλι δεν αισθανθείτε καλύτερα βρείτε άλλο τρόπο για να φτάσετε στον προορισμό σας.


Tags assigned to this article:
Fordαϋπνία

Related Articles

Η Ford ψήφισε τον καλύτερο δρόμο στην Ευρώπη (video)

Προφανώς ο εν λόγω δρόμος δε βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς όλοι γνωρίζετε ότι το οδικό μας δίκτυο δεν είναι σίγουρα

Γιατί το έμβλημα της Volkswagen απωθεί τα καγκουρό; (φωτογραφίες & βίντεο)

Στην Ελλάδα δυστυχώς αρκετά συχνά διερχόμενα οχήματα παρασέρνουν αδέσποτα ζώα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ή το θάνατό τους. Στη

Δεν κούμπωσες τη ζώνη ασφαλείας; Εκτός από ηχητική θα υπάρχει και φωτεινή υπενθύμιση!

Σας έχει τύχει να επιβιβαστείτε βράδυ σε κάποιο ταξί ή στο αυτοκίνητο ενός φίλου και να προσπαθείτε αρκετά μέχρι να