Breaking News

Η εντυπωσιακή και υπερπολυτελής λιμουζίνα του Πούτιν

Η εντυπωσιακή και υπερπολυτελής λιμουζίνα του Πούτιν

Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο πραγματοποιεί το νέο μοντέλο της ρώσικης εταιρείας Aurus στο Σαλόνι της Γενεύης.

Ο λόγος για το νέο Senat, το οποίο διατίθεται με μεγαλοπρεπές sedan αμάξωμα, αλλά και ως επιβλητική λιμουζίνα που μάλιστα επέλεξε για τις μετακινήσεις του ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το sedan Senat έχει μήκος 5.630 χλστ. και μεταξόνιο 3.300 χλστ., ενώ ως λιμουζίνα είναι σαφώς μακρύτερο φτάνοντας 6.630 χλστ., ενώ το μεταξόνιο του μεγαλώνει στα 4.300 χλστ. Η εξωτερική  σχεδίαση πάντως του νέου Senat είναι εμφανές ότι έχει αντιγράψει αρκετά στοιχεία από τη Rolls-Royce.

Στο εσωτερικό τώρα η χλιδή και η τεχνολογία έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς το Senat διαθέτει δερμάτινες ταπετσαρίες, διακοσμητικές επενδύσεις από ξύλο, ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων, ψυγείο ανάμεσα από τα δυο πίσω καθίσματα ώστε να διατηρείται κρύα η σαμπάνια, κουρτίνες στα πίσω παράθυρα και οθόνες τοποθετημένες πίσω από τα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων.

Το υβριδικό σύστημα του νέου Senat με V8 κινητήρα παράγει 598 ίππους και 880 Nm ροπής, ενώ επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 6 δευτ. για το sedan και εντός 9 δευτ. για τη λιμουζίνα.

Στη λίστα με τα τεχνολογικά συστήματα του νέου Senat περιλαμβάνεται adaptive cruise control, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών, έλεγχος «τυφλών» σημείων και σύστημα αναγνώρισης των σημάτων οδικής κυκλοφορίας.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Εξαρτήματα αυτοκινήτων της Ford φτιαγμένα από κόκκους καφέ (video)

Τα βιώσιμα υλικά είναι πλέον απαραίτητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες αναζητούν διαρκώς καινοτόμες λύσεις για την κατασκευή εξαρτημάτων που τοποθετούνται

H νέα BMW X2 γιορτάζει το Χάλογουιν

Απόψε, το βραδύ της 31ης Οκτωβρίου, γιορτάζεται παραδοσιακά το Χάλογουιν, ενώ στο κλίμα φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά

Οι 900 ίπποι του Ford Mustang RTR έλιωσαν τρία σετ ελαστικών (video)

Στο ναό της ταχύτητας, στη ξακουστή γερμανική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, δόθηκε μια ξεχωριστή παράσταση drift από το εκρηκτικό Mustang RTR.