Breaking News

Μπαίνει στην πρίζα και παράγει 245 ίππους το νέο Cupra Formentor

Μπαίνει στην πρίζα και παράγει 245 ίππους το νέο Cupra Formentor

Τα πρώτα της γενέθλια γιορτάζει η Cupra, η οποία υπενθυμίζουμε ότι έχει αυτονομηθεί από τη μητρική SEAT και κατασκευάζει μοντέλα που εστιάζουν στις επιδόσεις.

Για να γιορτάσει η Cupra τον ένα χρόνο ζωής της κατασκεύασε το πρώτο αποκλειστικά δικό της μοντέλο, το πρωτότυπο Formentor, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης αρχές Μαρτίου.

Το νέο Formentor μοιάζει σχεδιαστικά με τα SUV της SEAT, ενώ διαφοροποιείται με τους εμπρός στρογγυλούς προβολείς και τα πίσω φωτιστικά σώματα που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια λεπτή φωτεινή λωρίδα.

Σύμφωνα με την Cupra το νέο Formentor χρησιμοποιεί ένα plug-in υβριδικό σύστημα, το οποίο απαρτίζεται από βενζινοκινητήρα, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία, ενώ η συνολική του ισχύς φτάνει τους 245 ίππους. Σημειώστε ότι διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη. Αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να κινηθεί για 50 χλμ. (μέτρηση WLTP).

Στο εσωτερικό του παρατηρούμε το ψηφιακό πίνακα οργάνων, τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών, ενώ νέο είναι το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων. Αν και η Cupra θα παρουσιάσει ως πρωτότυπο το Formentor, η μορφή του δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά όταν θα μπει στη γραμμή παραγωγής το 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι το βελτιωμένο Ateca, ήταν το πρώτο μοντέλο της Cupra, ενώ το 2018 οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 40%  φτάνοντας τις 14.400 μονάδες.


Tags assigned to this article:
AtecaCupraFormentorSEATSUV

Related Articles

Ρεκόρ Γκίνες για τη νέα Jaguar E-Pace (video)

Θεαματική παγκόσμια πρεμιέρα έκανε η νέα Jaguar E-Pace, η οποία με το καλημέρα κατέκτησε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ

Ποινικά κολάσιμες οι επιδόσεις του νέου Audi RS Q8

Στο Σαλόνι του Λος Άντζελες η Audi δεν παρουσίασε απλά την ισχυρότερη έκδοση του Q8, αλλά το πιο δυνατό SUV

Η Audi ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV

Ακόμα μια απόδειξη ότι το μέλλον της αυτοκίνησης είναι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το γεγονός ότι η Audi ξεκίνησε την παραγωγή