Breaking News

Στην πόλη του μέλλοντος μας πάει βόλτα το νέο Citroen Ami One Concept (video)

Στην πόλη του μέλλοντος μας πάει βόλτα το νέο Citroen Ami One Concept (video)

Αναρωτιέστε πώς θα γίνονται οι αστικές μετακινήσεις τα επόμενα χρόνια;

Απάντηση μάλλον μπορεί να σας δώσει στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης το νέο Citroen Ami One Concept. Φτιαγμένο για να ελίσσεται μέσα στην πόλη έχει αρκετά συμπαγείς διαστάσεις με μήκος 2,5 μ., πλάτος 1,5 μ. και το ύψος 1,5 μ. Παράλληλα είναι και αρκετά ελαφρύ, καθώς ζυγίζει μόλις 425 κιλά.

Όπως προστάζει ήδη το «ρεύμα» της εποχής το νέο Ami One Concept είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ενσωματώνοντας τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου στο δάπεδο του, ωστόσο έχει μάλλον περιορισμένη αυτονομία αφού αυτή δε ξεπερνά τα 100 χλμ.

Μπορεί να φορτίσει από δημόσιους σταθμούς φόρτισης ή από wallbox σε δυο ώρες, ενώ μπορεί να πάρει ρεύμα και από οικιακό δίκτυο. Ο καθαρά αστικός του προσανατολισμός έχει σαν αποτέλεσμα η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει να μην υπερβαίνει τα 45 χλμ./ώρα. Προφανώς για το λόγο αυτό σε ορισμένες χώρες δε θα χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης για να καθίσεις πίσω από το τιμόνι του νέου Ami One Concept.

Επειδή είναι ηλεκτροκίνητο δεν παράγει όπως είναι λογικό κανένα θόρυβο. Λόγω της νομοθεσίας όμως παράγει σε χαμηλές ταχύτητες ένα τεχνητό ήχο, ώστε να ενημερώνει για την παρουσία του τους πεζούς.

Το εσωτερικό του είναι αποκλειστικά για δυο επιβάτες έχει σπαρτιατική αλλά και συνάμα φουτουριστική σχεδίαση, το head-up display προβάλει την οθόνη του κινητού τηλεφώνου, ενώ διαθέτει και μια οθόνη  5 ιντσών.

Γνωρίστε καλύτερα το νέο Ami One Concept μέσα από το παρακάτω video.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Με σχεδίαση που θα συζητηθεί το νέο Hyundai Kona

To 2017 έκανε πρεμιέρα το Hyundai Kona, το οποίο αμέσως ξεχώρισε με την ανατρεπτική, για τα δεδομένα της Hyundai, σχεδιαστική

H Toyota Corolla μετατράπηκε σε SUV! (video)

Η υφιστάμενη γενιά της Corolla προσφέρεται με sedan, hatchback και touring sports αμάξωμα, ωστόσο πλέον το δημοφιλέστατο μοντέλο της Corolla

Με πάνω από 500 ίππους η νέα Aston Martin Vantage (video)

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την αποκάλυψη της νέας Aston Martin Vantage που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου. Η βρετανική