Breaking News

To νέο Ford Focus ST πιο καθηλωτικό στην άσφαλτο με 280 ίππους (video)

To νέο Ford Focus ST πιο καθηλωτικό στην άσφαλτο με 280 ίππους (video)

Mε το γκάζι στο πάτωμα έρχεται το νέο Ford Focus ST, το οποίο είναι ακόμα πιο δυνατό και με πλουσιότερη τεχνολογική φαρέτρα.

Η ισχυρότερη ST έκδοση του Focus βασίζεται στην τέταρτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, ενώ είναι δομημένο πάνω στην πλατφόρμα C2. To αμάξωμα του νέου Focus ST θα είναι πεντάθυρο, ενώ θα προσφέρεται για μεγαλύτερη πρακτικότητα και ως station wagon.

O βενζινοκινητήρας που επέλεξε η Ford Performance για το νέο Focus ST είναι η νέα γενιά του αλουμινένιου υπερτροφοδοτούμενου EcoBoost των 2.3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 420 Nm ροπής από τις 3.000 μέχρι και τις 4.000 σ.α.λ,. ενώ είναι ικανός για επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός των 6 δευτερολέπτων. Παράλληλα ενσωματώνει την καινοτόμα τεχνολογία “Anti-lag” που αναπτύχθηκε για τα Ford GT και F-150 Raptor, ενώ μπορεί να διατηρεί το γκάζι ανοιχτό όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το πεντάλ, ούτως ώστε να μην αναστρέφεται η ροή αέρα στον υπερσυμπιεστή και να διατηρούνται ψηλά οι στροφές του.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων το νέο Focus ST διαθέτει το δίλιτρο EcoBlue των 190 ίππων στις 3.500 σ.α.λ. με ροπή 400 Nm σταθερά από τις 2.000 έως και 3.000 σ.α.λ.-από αυτά τα 360 Nm κάνουν την εμφάνισή τους μόλις στις 1.500 σ.α.λ-για άμεση και γραμμική επιτάχυνση.

Τα κιβώτια του νέου Focus ST είναι ένα μηχανικό 6 σχέσεων που επιτρέπει ταχύτερες αλλαγές σχέσεων και πιο σπορ αίσθηση με πιο κοντές διαδρομές και το νέο αυτόματο των 7 ταχυτήτων που συνδυάζεται με paddles για χειροκίνητες αλλαγές.

Σημειώστε ακόμα ότι το νέο Focus ST διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, πιο δυνατά φρένα, χαμηλότερη απόσταση 10 χλστ. από το έδαφος, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό eLSD, την τεχνολογία Continuously Controlled Damping (CCD)  που παρακολουθεί κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου τα δεδομένα από την ανάρτηση, το αμάξωμα και τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης για να προσαρμόζει την απόσβεση.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
Fordνέο Focus ST

Related Articles

Η πιο προσιτή έκδοση Style της Mercedes A-Class – Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα; (φωτογραφίες)

Ακόμα πιο προσιτό γίνεται το μικρότερο αστέρι της Mercedes στην ελληνική αγορά, χάρη στη νέα εισαγωγική έκδοση Style, για τη

Δείτε πως κατασκευάζεται στην Τουρκία το νέο Hyundai i10 (video)

Πλάνα από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στο Ιζμίτ της Τουρκίας μας δείχνει η Hyundai μέσα από το παρακάτω video.

Από το 1905 μέχρι σήμερα 20 εκατομμύρια Skoda

Ένα νέο σημαντικό ορόσημο καταγράφηκε στην παραγωγική ιστορία της Skoda, καθώς πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει κατασκευάσει συνολικά 20