Breaking News

Το κλασικό MINI έγινε ηλεκτροκίνητο και κοστίζει 90.000 ευρώ

Το κλασικό MINI έγινε ηλεκτροκίνητο και κοστίζει 90.000 ευρώ

Αν έλεγε κανείς το 1959 ότι το ΜΙΝΙ θα διακρίνεται μέχρι και το 2019 για τη σχεδίαση του δε θα ακούγονταν παράλογο.

Αν όμως ξεστομούσε κανείς ότι το ίδιο ακριβώς μοντέλο μετά από 60 χρόνια θα κινούνταν αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα και θα είχε μηδενικές εκπομπές ρύπων μάλλον θα τον περνούσαν για τρελό.

Να όμως που έγινε! Η βρετανική εταιρεία Swind πήρε ορισμένα ανακατασκευασμένα κλασικά ΜΙΝΙ και τα μετέτρεψε σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Έτσι προέκυψε το Swind E Classic Mini, το οποίο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Κλασσικού Αυτοκινήτου του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη Swind το E Classic Mini διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, μπαταρία 24 kWh που φορτίζει πλήρως σε 4 ώρες και προσφέρει αυτονομία 200 χλμ. Οι επιδόσεις του αναφέρουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 9,2 δευτ. και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα.

Το βάρος του νέου E Classic Mini δε ξεπερνά τα 720 κιλά, ενώ έχει επιτευχθεί και καλύτερη κατανομή του σε ποσοστό 57/43 εμπρός-πίσω. Λόγω της απουσίας ρεζερβουάρ καυσίμου ο χώρος των αποσκευών αυξήθηκε στα 200 λίτρα, ενώ επεμβάσεις έγιναν στα φρένα και στην ανάρτηση.

Παράλληλα απέκτησε σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη διαδικασία της πέδησης και σύγχρονη αντιδιαβρωτική προστασία για το αμάξωμα του.

Η παραγωγή του ηλεκτροκίνητου E Classic Mini θα περιοριστεί στις 100 μονάδες, ενώ η τιμή του αγγίζει τα 90.000 ευρώ χωρίς καν να συμπεριλαμβάνεται στο βασικό του εξοπλισμό ο κλιματισμός και το υδραυλικό τιμόνι.

Έχουμε μεγάλη περιέργεια για το αν το ηλεκτροκίνητο E Classic Mini θα ξεπουλήσει…


Tags assigned to this article:
E Classic MiniMINISwindηλεκτροκίνητο

Related Articles

Στούκαρε σε κολόνα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο βγαίνοντας από βενζινάδικο!

To πρώτο που θα αναρωτηθεί κανείς βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία είναι, τι προκάλεσε την πρόσκρουση του λευκού Ford Mustang Mach-E

Ηλεκτρικό το νέο Suzuki Jimny! Πρώτα θα φορτίζει και μετά θα ανεβαίνει στα βουνά

Στην πρίζα σκοπεύει να βάλει η Suzuki το δημοφιλές Jimny, καθώς το σκληροτράχηλο μικρό SUV θα μεταλλαχτεί στο μέλλον σε

Εντυπωσιάζει το ηλεκτροκίνητο πυροσβεστικό όχημα – Πόσα λίτρα νερού μπορεί να αντλήσει και πόσες ώρες φόρτισης χρειάζεται

Το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης «χτυπάει» πλέον και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουμε ήδη δει περιπολικό, ασθενοφόρο και τώρα πυροσβεστικό