Breaking News

Σπορ εικόνα και μέχρι 116 ίππους για το πετρελαιοκίνητο Mercedes Citan Tourer

Σπορ εικόνα και μέχρι 116 ίππους για το πετρελαιοκίνητο Mercedes Citan Tourer

Το μικρότερο επιβατικό βαν της Mercedes, το Citan Tourer, πλέον τροφοδοτείται από ένα νέο πετρελαιοκινητήρα, ενώ ταυτόχρονα η εξωτερική του εικόνα έγινε λίγο πιο σπορ.

Κάτω από το εμπρός καπό του Citan Tourer λοιπόν τοποθετείται πλέον ο τετρακύλινδρος turbo πετρελαιοκινητήρας των 1.5 λίτρων, τον οποίο χρησιμοποιεί και η Renault.

Στο Citan Tourer 108 CDI αποδίδει 80 ίππους και 210 Nm ροπής, στο Citan Tourer 109 CDI 95 ίππους και 230 Nm ροπής, ενώ στο Citan Tourer 111 CDI 116 ίππους και 260 Nm ροπής.  O νέος πετρελαιοκινητήρας φέρει την κωδική ονομασία ΟΜ608 και αντικαθιστά τον απερχόμενο ΟΜ607.

Ανεξάρτητα από την ισχύ και τη ροπή του συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο σύμφωνα πάντα με τη Mercedes διακρίνεται για τις εύκολες αλλαγές των σχέσεων του και για την αραιή του κλιμάκωση που συμβάλει στην επίτευξη μεγαλύτερης οικονομίας καυσίμου (επίσημη μέτρηση 4,8-4,6 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές C02 127-121 γρ./χλμ.)

Σημειώστε ακόμα ότι διαθέτει καταλυτικό μετατροπέα SCR με τεχνολογία έγχυσης AdBlue και ότι εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP. Το ερχόμενο καλοκαίρι ο συγκεκριμένος πετρελαιοκινητήρας θα χρησιμοποιηθεί και από το επαγγελματικό Citan Panel Van.

Πιο σπορ εικόνα τώρα στο Citan Tourer προσδίδει το νέο πακέτο “Red Design”, καθώς περιέχει κόκκινες διακοσμητικές λωρίδες στη βάση της μάσκας και στα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών, ενώ γκρι ένθετα υπάρχουν στις πλευρικές του επιφάνειες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Δείτε με λεπτομέρειες το νέο Scania G 450 XT (video)

Μέσα από το παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε μια ξενάγηση στο νέο G 450 XT, την οποία μάλιστα κάνει ο

Το Fiat Ducato που οδήγησε σε ρεκόρ παραγωγής

Ένα σημαντικό λόγο για να γιορτάζει έχει το εργοστάσιο της Fiat που βρίσκεται στο Val di Sangro της Ιταλίας, καθώς

Μερίδιο στα φορτηγά της Volvo απέκτησε η κινέζικη Geely

Η κινέζικη Geely, στην οποία ανήκουν τα επιβατικά μοντέλα της Volvo, εξαγόρασε τώρα και ένα τμήμα από τα φορτηγά της