Breaking News

Η μωβ McLaren Senna των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ

Η μωβ McLaren Senna των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλει όποιος επιθυμεί να κάνει δική του μια από τις ελάχιστες McLaren Senna.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εν λόγω Senna που δημοπρατήθηκε από τον οίκο Barrett-Jackson στην Αριζόνα  των Η.Π.Α και πουλήθηκε τελικά στο ποσό των πάνω από 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Λόγω φόρων και πρόσθετων εξοπλισμών που επιθυμούν οι περισσότεροι αγέραστες οι Senna που πωλούνται στις Η.Π.Α ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Είναι μια από τις μόλις 120 Senna που θα διαθέσει η McLaren στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ενώ στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι συνολικά μόνο 500 αντίτυπα του πανίσχυρου βρετανικού supercar θα κατασκευαστούν.

Το άκρως δυναμικό αμάξωμα της συγκεκριμένης Senna αναδεικνύει η μωβ απόχρωση, την οποία η McLaren ονομάζει “Black Amethyst”, ενώ πάνω της υπάρχουν αρκετά τμήματα από ματ και γυαλιστερό ανθρακόνημα. Mια διαφορά που εντοπίζουμε στις Senna που έκαναν απόβαση στις Η.Π.Α είναι η διπλή τους εξάτμιση, ενώ στις ευρωπαϊκές είναι τριπλή.

Η Senna είναι αφιερωμένη στο θρυλικό πιλότο της Formula 1, Άιρτον Σένα. Ο V8 twin-turbo κινητήρας των 4.0 λίτρων απόδοσης 800 ίππων επιτρέπει στη Senna επιτάχυνση από  0-100 χλμ./ώρα εντός 2,8 δευτ. από 0-200 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτ., ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
McLarenSennaΗ.Π.Α

Related Articles

Στις λάσπες κυλίστηκε μια Lamborghini Huracan (video)

Με το να είσαι κάτοχος μιας Lamborghini Huracan καταφέρνεις να τραβάς τα βλέμματα στο δρόμο, αλλά όχι το φιλοθεάμον κοινό

Δείτε τη σύγκρουση μιας Porsche 911 με Bugatti Chiron (video)

H τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης (crash tests) μπορούν πλέον να προβλεφθούν σε μεγάλο

Με 478 ίππους το περιπολικό Lexus LC 500 (video)

Από την αρχή του τρέχοντος έτους η Ελληνική Αστυνομία έχει ενισχύσει το στόλο της αποκτώντας συνολικά μέχρι τώρα 678 οχήματα.