Breaking News

Σε ποια χώρα απαγορεύεται να έχεις μαύρο αυτοκίνητο;

Σε ποια χώρα απαγορεύεται να έχεις μαύρο αυτοκίνητο;

Έχουμε ακούσει στο παρελθόν για πολλούς παράξενους νομούς που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες, αλλά το συγκεκριμένο από το Τουρκμενιστάν αρνήσε να πιστέψεις ότι ισχύει.

Υπάρχει άραγε κάποια λογική στο να απαγορεύεις στα αυτοκίνητα να έχουν μαύρη η οποιαδήποτε άλλη απόχρωση; Προφανώς πρόκειται για κάποιο καπρίτσιο ή «κόλλημα» που έχει ο πρόεδρος της χώρας Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, ο οποίος δεν επιτρέπει την κυκλοφορία μαύρων αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ.

Ο εν λόγω νόμος ισχύει από το 2015 στο Τουρκμενιστάν αλλά μόνο για τα νέα αυτοκίνητα που εισάγονταν. Σημειώστε ότι τα φιμέ παράθυρα έχουν απαγορευτεί επίσης από το 2014. Πλέον πολλοί ιδιοκτήτες μαύρων αυτοκινήτων δεν τα βρίσκουν εκεί που σταθμεύουν, καθώς τα παίρνει γερανός της αστυνομίας λόγω παράνομης βαφής…

Για να τα πάρουν πίσω πρέπει να υπογράψουν ότι δεσμεύονται άμεσα να βάψουν το αυτοκίνητο τους σε μια πιο φωτεινή απόχρωση. Το άσπρο χρώμα ενδείκνυται, καθώς είναι το αγαπημένο του προέδρου.

Πάντως δεν προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση ότι οι τιμές στα βαφεία αυτοκίνητων έχουν διπλασιαστεί, καθώς οι επαγγελματίες του χώρου έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.



Related Articles

Το νέο Suzuki Swift έφτασε Ελλάδα – Οι τιμές και ο εξοπλισμός του (φωτογραφίες)

H τέταρτη γενιά του Suzuki Swift διατίθεται πλέον στη χώρα μας και η ελληνική εισαγωγική εταιρεία ανακοίνωσε τις τιμές του.

Ξεπούλησε πριν παρουσιαστεί η νέα Lamborghini Sian Roadster (video)

Την cabrio έκδοση της Sian αποκάλυψε η Lamborghini, αφήνοντας σε κοινή θέα τους δυο τυχερούς επιβάτες στην καμπίνα της. Η

Μόνο 400 αντίτυπα για το κορυφαίο Toyota Yaris

Συλλεκτικό χαρακτήρα θα έχει η κορυφαία έκδοση GRMN του Toyota Yaris, καθώς θα παραχθεί σε μόλις 400 αντίτυπα, εκ των