Breaking News

Προσοχή, από σήμερα ισχύει ο Δακτύλιος! Πόσο είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες;

Προσοχή, από σήμερα ισχύει ο Δακτύλιος! Πόσο είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες;

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ο νέος «Καθαρός Δακτύλιος» στην πρωτεύουσα, ενώ θα ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022.

Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ.Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Σημειώνεται ότι στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον Μικρού Δακτυλίου επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. καθώς και των Ι.Χ.Φ. ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στο Μικρό Δακτύλιο Δακτυλίου τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον Μικρό Δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. οικ.-289738/Φ.911 από 19/20.10.2021 (ΦΕΚ 4860, τ. Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης ως ισχύει.

Εξαιρούνται από το Δακτύλιο οι κάτοχοι:

-Αυτοκινήτων προδιαγραφών ρύπων Euro 6, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ.

-Ηλεκτρικών, υβριδικών, εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου κίνησης,

Για τα παραπάνω οχήματα μπορεί να εκδοθεί ειδικό σήμα για την κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης είτε σε έγχαρτη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του Μικρού Δακτυλίου, προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου-εξόδου και χορηγείται ειδική κάρτα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους θα υποβάλλονται αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία και τηρουμένων των εκάστοτε ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρες 09:00΄ έως 13:00΄ στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, Γραφείο Δακτυλίου στο ισόγειο του κτιρίου [είσοδος από οδό Σάμου], τηλ.210-5284142) με την προσκόμιση πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/δικαιολογητικών και φωτοαντιγράφων της Άδειας Κυκλοφορίας του οχήματος και της Άδειας Ικανότητας οδήγησης των οδηγών.

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον Μικρού Δακτυλίου, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την περίοδο 2019-2020 εξακολουθούν να ισχύουν έως την Παρασκευή 26-11-2021.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄

Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, ως τροποποιήθηκε και ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 31 του ν. 3904/2010 (Α΄218).Related Articles

Η Subaru εξελίσσει το πρώτο της ελικόπτερο

Απογειώνεται στην κυριολεξία η Subaru, καθώς μετά το έδαφος θέλει να κατακτήσει και τους αιθέρες. Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν πραγματοποίησε

Μάζευε 12 χρόνια χρήματα για να αγοράσει ένα cabrio Volkswagen Beetle

Η Τιέρα Παόυερς γνωρίζει πολύ καλά πως να αποταμιεύει χρήματα, ενώ αποδεικνύει ότι όταν βάλεις ένα στόχο και επιμείνεις μπορείς

Σκύλος της Αστυνομίας βρήκε κρύπτες ναρκωτικών σε αυτοκίνητο

Παράσημο αξίζει στον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αποδείχτηκε πραγματικό λαγωνικό. Από την όσφρηση του δεν κατάφερναν να

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<