Breaking News

Ιδανικό για πολύτεκνους τo 9 θέσεων ηλεκτρικό Opel Zafira-e Life

Ιδανικό για πολύτεκνους τo 9 θέσεων ηλεκτρικό Opel Zafira-e Life

Ποιος είπε ότι τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα δεν απευθύνονται και σε πολύτεκνους; Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί το νέο επιβατικό Zafira-e Life, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ρεύμα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το νέο Zafira-e Life διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής, ενώ υπάρχουν δυο διαθέσιμες μπαταρίες ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Η μεγαλύτερη έχει χωρητικότητα 75 kWh και προσφέρει αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση της 330 χλμ. Η μικρότερη μπαταρία τώρα έχει χωρητικότητα 50 kWh και η αυτονομία της μειώνεται στα 230 χλμ.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η συμπαγής μπαταρία βρίσκεται εγκατεστημένη κάτω από το χώρο φόρτωσης, επομένως δεν επηρεάζει τη χωρητικότητα, ενώ χαμηλώνει το κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει τη σταθερότητα του νέου Zafira-e Life.

Μέσω συστήματος ανάκτησης ενέργειας η μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζει κατά τη διάρκεια της πέδησης και της επιβράδυνσης. Κανονικά η μπαταρία του φορτίζει από wallbox (επιτοίχιος φορτιστής), από δημόσιο ταχυφορτιστή και από οικιακή ηλεκτρική πρίζα.

Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100kW, η μπαταρία των 50 kWh χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να φτάσει στο 80% και περίπου 45 λεπτά η μπαταρία των 75 kWh. Η Opel παρέχει εγγύηση 8 ετών/160.000 χλμ. για τη μπαταρία του νέου Zafira-e Life. Για την διαφύλαξη της μέγιστης αυτονομίας το νέο Zafira-e Life δε μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα υψηλότερη των 130 χλμ./ώρα.

Διαθέσιμο σε τρία μήκη (small, medium και large) θα είναι το νέο Zafira-e Life. Τα δερμάτινα καθίσματα του (από πέντε έως οχτώ σε αριθμό) που βασίζονται σε αλουμινένιες ράγες επιτρέπουν την εύκολη εσωτερική διαρρύθμιση.

Χάρη στην αναδίπλωση της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού μπορούν να μεταφερθούν φορτία μήκους έως 3,50 μ. Με την αναδίπλωση της τρίτης σειράς καθισμάτων αυξάνεται η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του Zafira-e Life “S” σε 1.500 λίτρα (μέχρι το ύψος της οροφής). Η αφαίρεση των πίσω καθισμάτων (που επανατοποθετούνται εξίσου εύκολα) αυξάνει την ικανότητα μεταφοράς φορτίων στα 3.397 λίτρα.

Η λίστα με τα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνει αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση και πεζών, semi-adaptive cruise control που προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα με το προπορευόμενο όχημα, υποβοήθηση παραμονής του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, εντοπισμός κόπωσης οδηγού, αυτόματη λειτουργία προβολέων, head-up display, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός-πίσω, κάμερα οπισθοπορείας που εμφανίζεται στο μεσαίο εσωτερικό καθρέπτη ή στην οθόνη αφής 7 ιντσών και συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Το βιβλίο των παραγγελιών για το νέο Zafira-e Life θα ανοίξει εντός του καλοκαιριού.Related Articles

Δείτε σε slow motion το crash test του νέου Nissan Ariya (video)

Μείζονος σημασίας για τη Nissan είναι η ασφάλεια που θα παρέχει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, το νέο Ariya.

Με αυτά τα γυαλιά λύνονται τα τεχνικά προβλήματα των ΒΜW

Οι μηχανικοί των αυτοκινήτων καλούνται διαρκώς να μαθαίνουν για τους νέους κινητήρες και τις εξελιγμένες περιπλοκές τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα

Μόνο 400 αντίτυπα για το κορυφαίο Toyota Yaris

Συλλεκτικό χαρακτήρα θα έχει η κορυφαία έκδοση GRMN του Toyota Yaris, καθώς θα παραχθεί σε μόλις 400 αντίτυπα, εκ των