Breaking News

Από 15 ετών μπορείς να οδηγείς νόμιμα το νέο Opel Rocks-e!

Από 15 ετών μπορείς να οδηγείς νόμιμα το νέο Opel Rocks-e!

Στην κατηγορία οχημάτων SUM (Sustainable Urban Mobility) ανήκει το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Opel Rocks-e.

Στη Γερμανία, μπορούν ήδη να το οδηγούν νεαρά άτομα ηλικίας από 15 ετών με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας AΜ. Η κατηγορία ΑΜ περιλαμβάνει ελαφριά τετράτροχα οχήματα με ονομαστική ισχύ έως 6 kW, με έως και δύο καθίσματα και τελική ταχύτητα που δεν υπερβαίνει τα 45 χλμ./ώρα.

Οι διαστάσεις του νέου Rocks-e είναι εξαιρετικά συμπαγείς, με μήκος 2,41 μέτρα και πλάτος 1,39 μέτρα (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες), ενώ ζυγίζει μόλις 471 κιλά (μαζί με τη μπαταρίας κίνησης).

Σχετικά με τη μπαταρία του, είναι χωρητικότητας 5.5 kWh και μπορεί να φορτίζει πλήρως σε 3,5 ώρες περίπου μέσω μιας στάνταρ οικιακής πρίζας. Το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης, μήκους τριών μέτρων, βρίσκεται συνεχώς μέσα στο όχημα και απλά το τραβάς από την πόρτα του συνοδηγού όταν χρειάζεται.

Η Opel προσφέρει και έναν αντάπτορα για φόρτιση σε δημόσιο σταθμό. Η αυτονομία μετά από μια πλήρη φόρτιση είναι 75 χλμ. (μέτρηση WLTP), ενώ η τελική του ταχύτητα δε ξεπερνά τα 45 χλμ./ώρα. Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι προορίζεται αποκλειστικά για αστική χρήση.

Πατάει σε τροχούς 14 ιντσών, ενώ με κύκλο στροφής 7,20 μέτρα είναι αρκετά ευέλικτο μέσα στην πόλη, ενώ σίγουρα δε θα δυσκολευτείς να το παρκάρεις. Το νέο Rocks-e υιοθετεί τη μάσκα “Opel Vizor” της γερμανικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων προβολέων και φλας Led.

Διαβάστε επίσης: Πάνω από 1.700 Opel Corsa παρήγγειλαν τα Ταχυδρομεία

Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, προς την αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση. Τα εμπρός και πίσω πάνελ του αμαξώματος είναι παρόμοια.

Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός-πίσω. Ο χώρος για το κεφάλι είναι άφθονος, ακόμα και για χρήστες με ύψος πάνω από 1.90 μ. Επιπλέον, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το νέο Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού, ενώ υπάρχει και ένα έξυπνο άγκιστρο για μία τσάντα μεγέθους XXL.

Το cockpit πληροί τις απαιτήσεις της σύγχρονης νέας γενιάς. Είναι λιτό και επικεντρωμένο στα βασικά και απαραίτητα. Στην οθόνη προβάλλεται συνοπτικά η ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral, Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, η υπολειπόμενη αυτονομία και η χιλιομετρική κάλυψη. Πρακτικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν βάση για smartphone τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Μία φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό διασφαλίζει η στάνταρ, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή.

Η τιμή εκκίνησης για το νέο Opel Rocks-e στη Γερμανία θα είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη ενός μικρού αυτοκινήτου, ενώ το μηνιαίο κόστος μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing)  θα είναι παρόμοιο με αυτό του εισιτηρίου σε δημόσιο μέσο μεταφοράς.

Το Rocks-e θα διατίθεται για παραγγελία online ή απευθείας σε επιλεγμένους διανομείς της Opel από το φθινόπωρο στη Γερμανία, ενώ περισσότερες αγορές θα ακολουθήσουν το 2022. Διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού: Opel Rocks-e, Opel Rocks-e “Klub” και Opel Rocks-e “TeKno”.Related Articles

Οικονομικό και ηλεκτρικό SUV από την Toyota – Το νέο Urban SUV Concept έρχεται το 2024 (φωτογραφίες)

H Toyota δεν είναι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που εισήλθαν δυναμικά στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει

Δείτε πως καταστράφηκε η πίσω πόρτα ενός Tesla Model X (video)

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Tesla Model X είναι ο τρόπος που ανοίγουν οι πίσω πόρτες του, καθώς αυτές

Ελληνικά τραγούδια παίζει για τους πεζούς το Fiat 500e! (video)

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Fiat 500 κινείται εντελώς αθόρυβα, καθώς δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης. Αυτό όμως, ειδικά μέσα