Breaking News

Μοτοσυκλέτα της BMW μπορεί να κινηθεί χωρίς αναβάτη (video)

Μοτοσυκλέτα της BMW μπορεί να κινηθεί χωρίς αναβάτη (video)

Σοκ και δέος προκάλεσε η BMW στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο Λας Βέγκας, καθώς εκεί παρουσίασε τη μοτοσυκλέτα BMW R1200GS, η οποία μπορεί να κινηθεί χωρίς αναβάτη.

Το κοινό έμεινε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας από κοντά μια μοτοσυκλέτα να κόβει βόλτες και να κάνει ελιγμούς μόνη της. Βέβαια θα μας πείτε ότι και τα μελλοντικά αυτόνομα αυτοκίνητα, που δε θα χρειάζονται οδηγό, είναι τρομακτικό να τα βλέπεις στο δρόμο.

Ωστόσο η κενή σέλα μια κινούμενης μοτοσυκλέτας σε κάνει να φαντάζεσαι ότι κάποιο φάντασμα την έχει καβαλήσει. Προσέξτε τις πλευρικές «βαλίτσες» που έχουν τοποθετηθεί στην μοτοσυκλέτα R1200GS, εντός των οποίων περιέχονται υπολογιστές και αισθητήρες που εξασφαλίζουν τη διατήρηση της ισορροπίας και την αυτόνομη κίνηση της.

Η βαυαρική εταιρεία διευκρινίζει ότι δε σκοπεύει να βάλει στην παραγωγή την αυτόνομη μοτοσυκλέτα R1200GS. Απώτερος στόχος της εν λόγω τεχνολογίας είναι να συμβάλει στην αύξηση του επιπέδου ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, οι επερχόμενες μοτοσυκλέτες της BMW θα μπορούν να προειδοποιούν τον αναβάτη για επικίνδυνες καταστάσεις, να παραμένουν στη λωρίδα κυκλοφορίας ακόμα και να συμβάλουν από μόνες τους στην αποφυγή ενός ατυχήματος.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Δείτε ένα Tesla Model X να εισβάλει σε γυμναστήριο (video)

Είναι από τα περιστατικά που περιγράφονται καλύτερα με τον κλισέ τίτλο απίστευτο και όμως αληθινό. Όπως θα δείτε και στο

Ποιος κορωνοϊός; 701 νεκροί από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα το 2019

Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε καθημερινά τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού (covid-19). Ωστόσο

Κόκκινη άσφαλτος-18 νεκροί σε τροχαία το Σεπτέμβριο

Δε λένε να αλλάξουν χρώμα οι ελληνικοί δρόμοι, καθώς κάθε μήνα «ποτίζονται» με το αίμα οδηγών. Για ακόμα μια φορά