Breaking News

Οι πέντε άγνωστες Porsche που δε μπήκαν ποτέ στην παραγωγή (video)

Οι πέντε άγνωστες Porsche που δε μπήκαν ποτέ στην παραγωγή (video)

Με τον όρο πρωτότυπο ή concept car οι αυτοκινητοβιομηχανίες ονομάζουν οχήματα που στόχο έχουν να συμβάλουν στην εξέλιξη μιας νέας τεχνολογίας ή στη σχεδιαστική προσέγγιση ενός νέου μοντέλου.

Τα πρωτότυπα μοντέλα μπορεί βέβαια να μη δουν όμως και ποτέ το πράσινο φως της παραγωγής, όπως συνέβη και με τις πέντε Porsche που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω video, οι οποίες ωστόσο άνοιξαν το δρόμο σε γνωστά σήμερα supercars ή SUV της γερμανικής εταιρείας.

Στη θέση νούμερο πέντε η 984 που βοήθησε τους μηχανικούς της Porsche από το 1984 έως το 1987 να αναπτύξουν ένα συμπαγές, αεροδυναμικό και ελαφρύ roadster. To βάρος της 984 ήταν 880 κιλά και η τελική της ταχύτητα έφτανε τα 220 χλμ./ώρα.

Μια θέση πιο πάνω στο νούμερο τέσσερα η Cayenne Cabrio που γεννήθηκε το 2002, ώστε να εξεταστεί o συνδυασμός ενός SUV με ανοιχτή οροφή. Στο νούμερο τρία συναντάμε την 911 Carrera 3.2 Speedster του 1987, με ένα μόνο κάθισμα πάνω από το οποίο δεν υπήρχε οροφή, ενώ το υπόλοιπο αμάξωμα ήταν κλειστό. Παράλληλα απουσίαζε το εμπρός παρμπρίζ και όλα τα παράθυρα. Η ισχύς της έφτανε τους 231 ίππους και η τελική της ταχύτητα τα 245 χλμ./ώρα.

Στο νούμερο δυο εντυπωσιάζει η Panamericana του 1989, η οποία ήταν το δώρο για τα 80α γενέθλια του Φέρι Πόρσε, με ισχύ 250 ίππων και τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα.  Στην κορυφή ξεχωρίζει η 918 Spider Rolling Chassis του 2011 που στόχο είχε να δείξει σε δημοσιογράφους τη νέα τότε τεχνολογία των επερχόμενων plug-in υβριδικών μοντέλων.



Related Articles

Το GMC Sierra 2500HD καταδρομέας στα χιόνια

Τώρα το χειμώνα οι φανατικοί της οδήγησης πρέπει να βρουν ένα διαφορετικό τρόπο να ξεδίνουν, καθώς ο χιονιάς δεν τους

Μισό crossover-μισό coupe το νέο Audi Activesphere Concept

Η τετράδα των πρωτότυπων οχημάτων Sphere της Audi θα ολοκληρωθεί με το νέο ηλεκτρικό Activesphere Concept. Η παγκόσμια πρεμιέρα του

Το Hyundai Elevate θα μπορεί να περπατά

Με μια καινοτομία στις «αποσκευές» της θα φτάσει η Hyundai στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) που θα διοργανωθεί από