Breaking News

Το νέο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό της Nissan με αστραπιαία επιτάχυνση (video)

Το νέο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό της Nissan με αστραπιαία επιτάχυνση (video)

«Ηλεκτροπληξία» στις πίστες θέλει να προκαλέσει το νέο Nissan Leaf Nismo RC, το οποίο παρουσιάστηκε στο Τόκιο.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που βασίζεται στο συμβατικό Leaf, το δημοφιλές ηλεκτροκίνητο επιβατικό μοντέλο παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας. Σύμφωνα τώρα με τη Nissan το νέο Leaf Nismo RC έχει τη διπλάσια ισχύ και ροπή σε σύγκριση με τον προκάτοχο του που παρουσιάστηκε το 2011, διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες, είναι τετρακίνητο, αθόρυβο, εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, ενώ ενσωματώνει την τεχνογνωσία μπαταριών ιόντων-λιθίου και πολλά εξαρτήματα από το Leaf.

Το νέο Leaf Nismo RC δίνει το «παρών» στην ιαπωνική πίστα Fuji όπου πραγματοποιείται το ετήσιο Φεστιβάλ της Nismo, ενώ εκεί βρίσκεται και το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο με το οποίο η Nissan συμμετέχει στη Formula E. Συνολικά έξι Leaf Nismo RC θα κατασκευάσει η Nissan και θα τα προβάλει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνδυαστικά οι ηλεκτροκινητήρες του νέου Leaf Nismo RC παράγουν 240 kW (327 ίππους) και ροπή 640 Nm. Χάρη στο μονοκόκ σασί του από ανθρακόνημα ζυγίζει μόνο 1.220 κιλά, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 3,2 δευτ., 50% ταχύτερο δηλαδή από το απερχόμενο Leaf Nismo RC.

Διαθέτει ένα επιθετικό bodykit, μεγάλη ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, αποσπώμενο εμπρός και πίσω τμήμα, σταθερά παράθυρα, Led φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, 4.546 χλστ. μήκος, 2.750 χλστ. μεταξόνιο και 1.212 χλστ. ύψος.



Related Articles

To πρώτο SUV της Hyundai που θα έχει γκάζια (video)

To πρώτο της σπορ προδιαγραφών SUV ετοιμάζεται να αποκαλύψει σύντομα η Hyundai. O λόγος για το γνωστό Kona, το οποίο

Ένα ιδιαίτερο Ρεκόρ Γκίνες έκανε το Abarth 124 Spider

Μια σημαντική καταχώρηση στο βιογραφικό του κάνει το Abarth 124 Spider, καθώς πλέον είναι κάτοχος ενός Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες. Αυτό

Το Tesla που μπορούν να το οδηγήσουν παιδιά! (video)

Η Tesla είναι μια αμερικάνικη εταιρεία αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε πρόσφατα και επίσημα στη χώρα μας.