Breaking News

Έφοδος της Τροχαίας στους αυτοσχέδιους αγώνες της Βάρκιζας

Έφοδος της Τροχαίας στους αυτοσχέδιους αγώνες της Βάρκιζας

Οι περισσότεροι γνωρίζετε μάλλον ότι στη Βάρκιζα, στο ύψος που βρίσκεται το Ribas, συχνά διοργανώνεται αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων.

Κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο να γίνεται σε δημόσιος δρόμους, τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς. Για το λόγο αυτό στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 24 προς 25 Νοεμβρίου, ειδική εξόρμηση στην περιοχή από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καθώς και αστυνομικών από άλλες Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων, συνελήφθησαν τέσσερις οδηγοί, τρεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και ένας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Συνολικά διενεργήθηκαν 65 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 137 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, βεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, 11 για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους, 2 για επικίνδυνους ελιγμούς, 4 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου και 84 ακόμα λοιπές τροχαίες παραβάσεις.

Επίσης αφαιρέθηκαν 27 άδειες  οδήγησης, 31 άδειες κυκλοφορίας και 31 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανό 10 οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο autoexcellence πιστεύουμε ότι λύση στο εν λόγω πρόβλημα δε μπορούν να δώσουν από μόνες τους οι έφοδοι της Τροχαίας, αλλά θα πρέπει να εισαχθεί το μάθημα της οδικής παιδείας σε όλα τα στάδια της δημόσιας εκπαίδευσης και να φτιαχτούν ειδικές πίστες στην Αττική όπου θα διεξάγονται νόμιμοι και ασφαλείς αγώνες.



Related Articles

To πανέμορφο ρολόι της Bentley

Αν οι χρόνος είναι πολύτιμος για εσάς, τότε η Bentley σας προτείνει να τον μετράτε με το νέο της ρολόι.

Η SEAT πλέον δεν προσφέρει μόνο αυτοκίνητα (video)

Πριν από λίγες μέρες η SEAT μας είχε ενημερώσει ότι θα λανσάρει την πρώτη μοτοσυκλέτα στην ιστορία της. Η στιγμή

Μοίρασε αβέρτα κλήσεις η Τροχαία! Πάνω από 1.350 παραβάσεις σε μια μόνο μέρα

Αυστηρότατους ελέγχους πραγματοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Μπλόκα στήθηκαν σε