Breaking News

Πώς πήγαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο;

Πώς πήγαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο;

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί για τις εγχώριες πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς τον Οκτώβριο καταγράφηκε ακόμα μια άνοδος.

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΑΑ τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 7.125 καινούργια επιβατικά μοντέλα, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 είχαμε 6.306 πωλήσεις. Επομένως η αύξηση έφτασε το 13%.

Παράλληλα κοιτώντας τις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 βλέπουμε ότι οι πωλήσεις έφτασαν τις 91.201 μονάδες, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν 76.164 μονάδες, άρα επιτυγχάνεται άνοδος 19,7%.

Το τρέχον έτος λοιπόν εκτιμάται ότι θα κλείσει με άνοδο στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η αγορά κατά το δεκάμηνο του 2018 κινήθηκε -61,8% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Γιατί η Ford σταματά την παραγωγή του C-Max;

Η επέλαση των SUV οχημάτων έχει ακόμα ένα θύμα, το Ford C-Max, η παραγωγή του οποίου θα ρίξει αυλαία. Σύμφωνα

Ο στόλος της αστυνομίας ενισχύεται με 850 περιπολικά Alfa Romeo Tonale (φωτογραφίες)

Ένοπλες υπηρεσίες ξεκινάει η Alfa Romeo Tonale, καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα περιπολικού στην Ιταλία. Ο στόλος της κρατικής αστυνομίας στη γειτονική

Ποια μοντέλα της Mercedes χρησιμοποιούνται ως περιπολικά;

Στις υπηρεσίες του νομού προσφέρει η Mercedes και η Smart μοντέλα που διαθέτουν στις γκάμες τους. Πρόκειται για περιπολικά που