Breaking News

Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα είχαμε 14 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα

Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα είχαμε 14 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα

Ακόμα ένας τραγικός απολογισμός πάνω στην άσφαλτο έγινε με το τέλος του μήνα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κατά τον Οκτώβριο του 2018 σημειώθηκαν 14 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 14 νεκρούς. Παράλληλα καταγράφηκαν επίσης 19 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 19 σοβαρά τραυματίες και 488 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 585 ελαφρά τραυματίες.

Για ακόμα μια φορά τα κυριότερα αίτια των παραπάνω θλιβερών στοιχείων ήταν η επιπόλαια οδήγηση, η παραβίαση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς και η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους αναβάτες των δικύκλων.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν και η σωρεία παραβάσεων που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία τον περασμένο Οκτώβριο. Συνολικά διαπράχτηκαν 24.787 παραβάσεις από τις οποίες οι 828 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Αναλυτικότερα, εντοπίστηκαν 771 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, εκ των οποίων οι 66 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.857 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 333 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 886 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 788 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.651 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Πότε θα σταματήσει επιτέλους η σφαγή των Ελλήνων στην άσφαλτο; Αφού το κράτος δε λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μήπως πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς;



Related Articles

Δείτε την Porsche 911 Turbo S να ανεβαίνει πίστα του σκι (video)

Ποιος είπε ότι οι χιονισμένες βουνοπλαγιές είναι μόνο για τα θηριώδη SUV; Στην κορυφή τους μπορεί να φτάσει ακόμα και

H BMW M2 αποδίδει πλέον 410 ίππους (video)

Ακόμα πιο δυνατή είναι πλέον η BMW M2 χάρη στο πακέτο Competition, το οποίο αυξάνει τόσο την ισχύ όσο και

Μεθυσμένος οδηγός τράκαρε σε βενζινάδικο και προκάλεσε πυρκαγιά (video)

Αν δεν υπήρχε τραυματισμός ανθρώπου και πρόκληση επικίνδυνης πυρκαγιάς θα χαρακτηρίζαμε το εν λόγω ατύχημα κωμικοτραγικό. Αυτό διότι ο οδηγός