Breaking News

Ένα ιδιαίτερο Ρεκόρ Γκίνες έκανε το Abarth 124 Spider

Ένα ιδιαίτερο Ρεκόρ Γκίνες έκανε το Abarth 124 Spider

Μια σημαντική καταχώρηση στο βιογραφικό του κάνει το Abarth 124 Spider, καθώς πλέον είναι κάτοχος ενός Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες.

Αυτό βέβαια το οφείλει στον επαγγελματία οδηγό Άλεστερ Μόφετ, ο οποίος κατάφερε να κινηθεί ταχύτατα ακολουθώντας νοητά το σχήμα που έχει ο αριθμός οχτώ, περνώντας πέντε φορές μάλιστα ανάμεσα από δυο άλλα κάθετα σταθμευμένα Abarth 124 Spider.

Οι χειρουργικοί ελιγμοί του αυτοί ολοκληρώθηκαν στο χρόνο ρεκόρ των 45.66 δευτερολέπτων. Το επίτευγμα του αυτό πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο της ανάβασης Chateau Impney, αλλά τώρα αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό των Ρεκόρ Γκίνες.

Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω Abarth 124 Spider ήταν εργοστασιακών προδιαγραφών και δεν έφερε καμία τροποποίηση. Απλά είχε απενεργοποιηθεί το σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP), ώστε ο οδηγός να έχει καλύτερο χειρισμό σε κάθε τράβηγμα του χειρόφρενου, ενώ είχε αυξηθεί η πίεση των ελαστικών για καλύτερη πρόσφυση κατά τη διάρκεια των ελιγμών.

Το συγκεκριμένο πισωκίνητο Abarth 124 Spider τροφοδοτείται από MultiAir Turbo βενζινοκινητήρα 170 ίππων, ο οποίος επιτρέπει στο ιταλικό roadster επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 6,8 δευτ. και τελική ταχύτητα 231 χλμ./ώρα.


Tags assigned to this article:
124 SpiderAbarthΡεκόρ Γκίνες

Related Articles

Η Ford γιόρτασε το Χάλογουιν

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού τις προηγούμενες μέρες γιορτάστηκε το Χάλογουιν, ενώ η Ford διοργάνωσε τη δική της ξεχωριστή εκδήλωση.

Ποικιλία προσφέρει η Mercedes στα καπάκια των ζαντών της

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξατομίκευση είναι η απόλυτη μόδα που εφαρμόζουν σήμερα οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στα μοντέλα τους, καθώς

Έκλεβαν αυτοκίνητα τα διέλυαν και πωλούσαν τα ανταλλακτικά

Ακόμα μια σπείρα, η οποία έκλεβε αυτοκίνητα με σκοπό την αποσυναρμολόγηση τους και μετέπειτα πώληση των ανταλλακτικών τους στο εμπόριο,