Breaking News

Ποια οχήματα δε θα πληρώνουν διόδια;

Ποια οχήματα δε θα πληρώνουν διόδια;

Από 1η Ιανουαρίου του 2019 έως 31 Δεκεμβρίου του 2020 τα οχήματα άνω των 7,5 τόνων που κινούνται με υγροποιημένο (LNG) ή συμπιεσμένο (CNG) φυσικό αέριο απαλλάσσονται από τις πληρωμές στα διόδια.

Δυστυχώς η είδηση αυτή δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά τη Γερμανία. Το γερμανικό κοινοβούλιο λοιπόν ψήφισε ομόφωνα το σχετικό νόμο, με στόχο να προωθηθεί η εναλλακτική αυτή μορφή ενέργειας που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο το όφελος επεκτείνεται και πέρα από τα γερμανικά σύνορα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η χώρα είναι κομβικό σημείο για τις ευρωπαϊκές μεταφορές.

Η κατασκευάστρια επαγγελματικών οχημάτων Iveco χαιρετίζει τη σχετική απόφαση, ενώ στο πλαίσιο αυτό έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια ενός σταθμού ανεφοδιασμού φυσικού αερίου στο Μπολτσάνο της Ιταλίας.

Ο εν λόγω σταθμός βρίσκεται στο δρόμο Brennero που συνδέει την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γερμανία. Παράλληλα η Iveco παρέδωσε στην εταιρεία logistics FERCAM που δραστηριοποιείται σε Ιταλία και Γερμανία ένα νέο φορτηγό της που καταναλώνει LNG.

Τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε στη Γερμανία επιδότηση 12.000 ευρώ για αγορά οχήματος LNG και 8.000 ευρώ για τα CNG. Εκτιμάται ότι ανάλογα με το βάρος του οχήματος το φυσικό αέριο εξοικονομεί από 9.3 έως 18.7 σεντ ανά χιλιόμετρο.



Related Articles

Η Lamborghini Huracan που καθοδηγεί αεροσκάφη

Αν πρόκειται τις επόμενες μέρες να ταξιδέψετε στην Ιταλία δεν αποκλείεται όταν προσγειωθεί το αεροσκάφος σας να δείτε μια Lamborghini

Νοικιάστε μια Jaguar F-Type SVR με 247 ευρώ τη μέρα

Η απαγορευτική για τους περισσότερους κοινούς θνητούς τιμή των περίπου 105.000 ευρώ που κοστίζει η εκρηκτική Jaguar F-Type SVR, την

Κανείς δε θα αγοράσει αυτήν την ολοκαίνουργια BMW X5

Η ΒΜW X5 που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία κατασκευάστηκε πολύ πρόσφατα, ωστόσο δεν πρόκειται να πουληθεί σε κανέναν. Για ποιο