Breaking News

Ένα εντυπωσιακό φορτηγό για τη μεταφορά αγωνιστικών Porsche

Ένα εντυπωσιακό φορτηγό για τη μεταφορά αγωνιστικών Porsche

Πάθος και φαντασία ήταν οι δυο βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στη δημιουργία του εν λόγω φουτουριστικού φορτηγού που βλέπετε στις οθόνες σας.

Αποστολή του δεν είναι να μεταφέρει εμπορεύματα, αλλά δυο αγωνιστικές Porsche 935, χάρη στον ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό του χώρο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η αγωνιστική καριέρα της Porsche έχει μεγάλη ιστορία, ενώ πριν από πολλά χρόνια τα μοντέλα 917 και 956 που έτρεχαν στις πίστες της Ευρώπης έφταναν εκεί με δυο κόκκινα φορτηγά Mercedes χρονολογίας του 1968. Αμφότερα διασώζονται, καθώς το ένα αναπαύεται στην έδρα της Porsche στη Γερμανία και το άλλο βρίσκεται στην Έκθεση Brumos στη Φλόριντα.

Ο Ρώσος σχεδιαστής και καλλιτέχνης Ιγκόρ Σίτικαφ λοιπόν προτείνει στην Porsche μέσα από τα ψηφιακά του σκίτσα ένα νέο φορτηγό για τη μεταφορά της αγωνιστικής 935, το οποίο έχει ρετρό και συνάμα σύγχρονα στοιχεία. Το ονομάζει Volkswagen Renntransporter και αντλεί έμπνευση από το  I.D. Buzz.

Οι οικογενειακοί δεσμοί της Porsche και της Volkswagen είναι ορατοί πάνω του, καθώς φέρει τα λογότυπα και των δυο, είναι βαμμένο με κόκκινη απόχρωση όπως τα φορτηγά της Mercedes, διαθέτει μεγάλες γυάλινες πλευρικές επιφάνειες, τρεις άξονες, Led φωτιστικά σώματα και πτυσσόμενες ράμπες για την είσοδο και έξοδο των αγωνιστικών 935.

 


Tags assigned to this article:
935I.D. BuzzMercedesPorscheφορτηγό

Related Articles

Σχεδόν «παρθένο» και «ελληνικό» αυτό το Skoda Favorit! Σε 30 χρόνια διένυσε μόνο 34 χλμ. (εικόνες)

Ποιος να το πίστευε ότι το πιο άψογα διατηρημένο στον κόσμο Skoda Favorit, βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα! Ήταν ένας

Το Audi A3 που μπορεί για 20 χλμ. να μην κάψει σταγόνα βενζίνης

Το μονοπάτι του εξηλεκτρισμού ακολουθεί το νέο A3 Sportback, καθώς η Audi ανακοίνωσε ότι θα προσφέρεται και με plug-in υβριδική

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πήγε από τη Γερμάνια στην Ελβετία με μια φόρτιση; (video)

Για πολλούς ανασταλτικός παράγοντας στην αγορά αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων είναι σίγουρα η αυτονομία που προσφέρουν. Για παράδειγμα αν θες να