Breaking News

Δείτε το περίπτερο της ΜΑΝ στο Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων (video)

Δείτε το περίπτερο της ΜΑΝ στο Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων (video)

Το φετινό Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο έριξε αυλαία, επομένως έχει έρθει η ώρα για τη ΜΑΝ να κάνει απολογισμό της παρουσίας της εκεί.

Όπως θα ακούσετε και στο παρακάτω video η επιτυχία είναι η λέξη που χαρακτηρίζει, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της MAN, την παραμονή της στη γερμανική πόλη. Αυτό διότι στο περίπτερο της κατέφθασαν πολλοί επισκέπτες και έγιναν συζητήσεις με πελάτες, οι οποίοι πείστηκαν για την ποιότητα των φορτηγών της.

Έντονο ενδιαφέρον εκφράστηκε για το νέο μοντέλο της ΜΑΝ, το i-CitE, το οποίο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό 15 τόνων, βασικός ρόλος του οποίου θα είναι η μεταφορά εμπορευμάτων εντός των πόλεων από μικρές επιχειρήσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου CitE βρίσκεται κεντρικά τοποθετημένος, ενώ οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου είναι κάτω από πλαίσιο του οχήματος και σύμφωνα πάντα με τη MAN υπόσχονται αυτονομία τουλάχιστον 100 χλμ.

Το «παρών» έδωσε το επίσης ηλεκτροκίνητο βαν TGE, το οποίο διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 134 ίππων και 290 Nm ροπής, ενώ μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα. Η μπαταρία του, η οποία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο, από σταθμό φόρτισης 40-kW γεμίζει σε ποσοστό 80% σε 45 λεπτά, ενώ σε ποσοστό 100% εντός πεντέμισι ωρών και από κανονική πρίζα 220 Volt απαιτούνται εννέα ώρες. Σύμφωνα με την MAN η μπαταρία του eTGE αναμένεται ότι θα χάσει 15% από τη χωρητικότητα της μετά από δέκα χρόνια και 2.000 κύκλους φόρτισης.

Επιβιβάσεις επισκεπτών έγιναν και νέο υβριδικό λεωφορείο, το Lion’s City, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πυροσβεστικό όχημα της MAN και για τα εξοπλιστικά πακέτα ΧLION των φορτηγών της.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Δείτε με λεπτομέρειες το νέο Scania G 450 XT (video)

Μέσα από το παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε μια ξενάγηση στο νέο G 450 XT, την οποία μάλιστα κάνει ο

«Διορίστηκε» στο Δήμο Πωγωνίου το Nissan Navara

Ακόμα μια αποστολή ανέλαβε το Nissan Navara, καθώς θα ενισχύσει τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και καθαριότητας του Δήμου Πωγωνίου. Η

Τα Volkswagen Amarok έχουν σώσει 400 ανθρώπινες ζωές

Κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας έχουμε πολλούς θανάτους από πνιγμούς στις παραλίες, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν αποφασίζουν να λάβουν