Breaking News

Οδηγώντας ένα παλιό και ένα σύγχρονο φορτηγό Scania (video)

Οδηγώντας ένα παλιό και ένα σύγχρονο φορτηγό Scania (video)

Δεν πρόκειται για κάποια συγκριτική δοκιμή, αλλά για μια πρωτοβουλία που έλαβε η Scania, η οποία προσκάλεσε τέσσερις βετεράνους οδηγούς της να κάνουν μια βόλτα με ένα παλιό φορτηγό 140 και ένα σύγχρονο S 730 V8.

Ανάμεσα στα δυο αυτά φορτηγά της Scania υπάρχει σχεδόν μισός αιώνας ηλικιακής διαφοράς, κοινός παρονομαστής τους όμως παραμένει  πάντα ο επαγγελματισμός. Οι παλαίμαχοι οδηγοί βρέθηκαν στην πίστα δοκιμών της Scania στη Σουηδία, ενώ πρώτα κάθισαν πίσω από το τιμόνι του 140 και μετά επιβιβάστηκαν στο νεότερο S 730 V8.

Όπως θα ακούσετε και στο παρακάτω video ένας οδηγός εξομολογείται ότι έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια από τότε που ταξίδεψε με το 140, ενώ δεν περίμενε ότι αυτό θα ξανασυμβεί. Όπως είναι λογικό ξύπνησαν αναμνήσεις και υπήρχε μια νοσταλγική ατμόσφαιρα στο άκουσμα του τραχύ ήχου που παράγει ο κινητήρας του 140.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο S 730 V8, ενώ όλοι παρατήρησαν το πόσο αγχολυτικό και χαλαρωτικό είναι στην οδήγηση, την άνεση της ανάρτησης του και την ήσυχη λειτουργία του κινητήρα.

Χαρακτηριστική  άλλωστε είναι η δήλωση ότι με το σύγχρονο S 730 V8 οδηγείς πιο εύκολα ακόμα και αν μεταφέρεις 27 τόνους φορτίο, σε σύγκριση με το παλαιότερο 140 άδειο.


Tags assigned to this article:
140S 730 V8Scaniaφορτηγό

Related Articles

Πώς σας φαίνεται η νέα απόχρωση του Ford Mustang;

Η Ford διευρύνει όχι μόνο την γκάμα των εκδόσεων στο ανανεωμένο Mustang, αλλά και την παλέτα των χρωμάτων του. Το

Μια παρθένα Lamborghini Diablo

Ανέγγιχτη είναι η συγκεκριμένη Lamborghini Diablo, καθώς δεν την έχει ακουμπήσει ο χρόνος ούτε χέρι οδηγού. Για την ιστορία θα

Το GMC Sierra 2500HD καταδρομέας στα χιόνια

Τώρα το χειμώνα οι φανατικοί της οδήγησης πρέπει να βρουν ένα διαφορετικό τρόπο να ξεδίνουν, καθώς ο χιονιάς δεν τους