Breaking News

Η Opel πριν 90 χρόνια έφτασε τα 238 χλμ./ώρα (video)

Η Opel πριν 90 χρόνια έφτασε τα 238 χλμ./ώρα (video)

Πολλά σύγχρονα supercars προσπαθούν να σπάσουν ρεκόρ ταχύτητας, ωστόσο η Opel τα έχει καταφέρει πριν από 90 ολόκληρα χρόνια.

Το πρωινό της 23η Μαΐου του 1928 ο Φρίτς Φον Όπελ επιβιβάστηκε στο RAK2, το οποίο εκτοξεύτηκε στην άσφαλτο φτάνοντας στην εξωπραγματική, για εκείνη την εποχή, τελική ταχύτητα των 238 χλμ./ώρα.

Το RAK2 ήταν ένα φουτουριστικό για τα δεδομένα αγωνιστικό όχημα που διέθετε πλευρικά φτερά και 24 πυραύλους στερεών καυσίμων στο πίσω τμήμα του που του έδιναν μεγάλη ώθηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Φρίτς Φον Όπελ γνώρισε τον αστρονόμο Μαξ Βαλίερ και άρχισε να γεννιέται μέσα του το ενδιαφέρον για την πυραυλική. Αρχικά ένας μηχανικός της γερμανικής εταιρίας κατασκεύασε το RAK1, το οποίο βασίζονταν στο Opel 4/12, το οποίο έφτανε τα 100 χλμ./ώρα χάρη στη χρήση 12 πυραύλων και 40 κιλών εκρηκτικών.


Tags assigned to this article:
OpelRAK1RAK2Φρίτς Φον Όπελ

Related Articles

H νέα Mercedes T-Class απευθύνεται σε όσους μεταφέρουν πολλούς επιβάτες

Ένα νέο μοντέλο της Mercedes βρίσκεται στα σκαριά και ονομάζεται T-Class. Τι ξέρουμε λοιπόν για αυτό; Από το παραπάνω σκίτσο

Μια βόλτα με το Hyundai i30N των 275 ίππων (video)

Ενώ αναμένουμε στη χώρα μας την έναρξη εμπορικής διάθεσης του νέου Hyundai i30N, μπορούμε να πάμε μαζί του μια βόλτα

Το Koenigsegg Agera RS αφήνει πίσω του την Bugatti Chiron (video)

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται, όπως επιβεβαίωσε περίτρανα το Koenigsegg Agera RS, το οποίο άρπαξε από την Bugatti Chiron