Breaking News

Πείτε χρόνια πολλά στην Lamborghini Espada, έγινε 50 ετών (video)

Πείτε χρόνια πολλά στην Lamborghini Espada, έγινε 50 ετών (video)

Πριν από μισό αιώνα γεννήθηκε η Lamborghini Espada, το εκπληκτικό σχήμα της οποίας αποδεικνύεται ακόμα και σήμερα άφθαρτο στο πέρασμα των ετών.

Η Espada κατασκευάζονταν από το 1968 μέχρι το 1978, ενώ η παραγωγή της σταμάτησε στα 1.217 αντίτυπα. Σημειώστε ακόμα ότι στα ισπανικά Espada σημαίνει ξίφος. Τις γραμμές της είχε εμπνευστεί ο σχεδιαστής του οίκου Bertone Μαρτσέλο Γκαντίνι, ο οποίος είχε επηρεαστεί από τις σιλουέτες των Lamborghini Marzal και Jaguar Pirana.

H τετραθέσια Espada ξεχώριζε για τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της, για το μήκος της που έφτανε τα 4.730 χλστ. για την επίπεδη και χαμηλή οροφή της και για τον V12 κινητήρα των 3.929 κ.εκ. Καλύτερα όμως θα σας την περιγράψει στο παρακάτω video ο επικεφαλής από το Κέντρο Σχεδίασης της Lamborghini, Μίτσα Μπόρκερτ.



Related Articles

Δε χρειάζεται εμβόλιο το Opel Astra που τριαντάρισε-Έχει αντισώματα απέναντι στο χρόνο

Η πρώτη γενιά του δημοφιλούς Opel Astra γεννήθηκε πριν από 30 χρόνια, επομένως αν ήταν έμψυχο όν θα μπορούσε να

Πωλείται μια σπάνια Mercedes G-Class Cabrio

Βρισκόμαστε ακόμα στον απόηχο από την άφιξη της νέας Mercedes G-Class, η οποία ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί αν θα προσφέρεται

Το Range Rover σήμερα γίνεται 50 ετών και το γιορτάζει! (video)

Μια ασταμάτητη περιπέτεια σε off-road διαδρομές ζει τα τελευταία 50 χρόνια το εμβληματικό Range Rover. Γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου του