Breaking News

Ο εξελιγμένος πετρελαιοκινητήρας της Volkswagen

Ο εξελιγμένος πετρελαιοκινητήρας της Volkswagen

Μετά το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού που παραποιούσε την ένδειξη εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια των μετρήσεων σε πετρελαιοκινητήρες του Ομίλου Volkswagen, αποφασίστηκε να δοθεί ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην ηλεκτροκίνηση.

Ωστόσο η Volkswagen δε σκοπεύει να τελειώσει από τη μια μέρα στην άλλη τους πετρελαιοκινητήρες που διαθέτει στη γκάμα της. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι ο τετρακύλινδρος δίλιτρος TDI πετρελαιοκινητήρας της πλέον προσφέρεται με ήπιο υβριδικό σύστημα που περιλαμβάνει γεννήτρια 12V και μπαταρία ιόντων λιθίου, ενώ θα τοποθετηθεί σύντομα σε μοντέλα παραγωγής, με την Αudi να τον εγκαινιάζει πρώτη. Θα ακολουθήσουν μοντέλα με εγκάρσια τοποθέτηση του πετρελαιοκινητήρα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MQB.

Η ισχύς του εν λόγω πετρελαιοκινητήρα, με κωδική ονομασία EA288, κυμαίνεται από 136 μέχρι 204 ίππους, ενώ σύμφωνα με την Volkswagen η απόδοση του έχει αυξηθεί κατά 9% και οι εκπομπές C02 έπεσαν κατά 10 γρ./χλμ.

Παράλληλα οι μηχανικοί της Volkswagen κατάφεραν να μειώσουν το βάρος του πετρελαιοκινητήρα, τις απώλειες λόγω τριβής και θερμότητας, αλλά και τις εκπομπές ρύπων με την τοποθέτηση φίλτρου σωματιδίων.



Related Articles

Πάγωσε το αίμα σε όσους άνοιξαν το πορτμπαγκάζ του Ford Puma (video)

Το Χάλογουιν γιορτάζει αυτές τις μέρες και η Ford, η οποία ωστόσο αφαίρεσε από χαρακτηριστική ερώτηση «φάρσα ή κέρασμα» το δεύτερο

Το νέο Kia Ceed και με station wagon αμάξωμα

Η αναμενόμενη προσθήκη στη γκάμα του νέου Ceed επιβεβαιώθηκε από την Kia και αφορά το πρακτικότερο station wagon αμάξωμα του.

Οι τρεις φιναλίστ για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Πρόσφατα στο πλαίσιο διεξαγωγής τoυ Σαλονιού της Γενεύης ανακοινώθηκε ότι το νέο Volvo XC40 κατέκτησε τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της