Breaking News

Αυτό το Peugeot 205 GTI είναι θωρακισμένο

Αυτό το Peugeot 205 GTI είναι θωρακισμένο

Οι λάτρεις των κλασσικών μοντέλων GTI σίγουρα θα έχουν στην καρδιά τους την αντίστοιχη έκδοση του ιστορικού Peugeot 205.

Το εν λόγω όμως 205 GTI έχει ένα χαρακτηριστικό που προκαλεί έκπληξη και το κάνει αναμφισβήτητα να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όσα κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους.

Ποιο είναι αυτό; Η θωράκιση επιπέδου 2 που έχει δεχτεί. Ποιος όμως ήθελε ένα θωρακισμένο 205 GTI και δεν γιατί δεν προτίμησε μια λιμουζίνα ή ένα SUV, όπως συνηθίζουν όσοι αναζητούν υψηλή ασφάλεια καθ’ οδόν.

Την ιδιαίτερη αυτή επιλογή έκανε το 1990 ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος της πολυεθνικής εταιρίας πολυτελών ειδών LVMH, καθώς ήθελε ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να το χρησιμοποιεί χωρίς άγχος και σοφέρ για τις καθημερινές του μετακινήσεις περνώντας ταυτόχρονα απαρατήρητος.

Τη θωράκιση του μικρού γαλλικού hot hatch μοντέλου ανέλαβε η εταιρία Labbe. Αφού το χρησιμοποίησε για μερικά χρόνια, έπειτα τα θωρακισμένο 205 GTI κατέληξε στο γκαράζ. Σήμερα προσφέρεται προς πώληση στο Λουξεμβούργο από την Art & Revs έχοντας διανύσει μόλις 14.700 χλμ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Οι οδηγοί των Tesla μπορούν να παίξουν σκάκι με το αυτοκίνητο τους (video)

Η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των μοντέλων Tesla δε χρησιμεύει μόνο για την παροχή πληροφοριών στον οδηγών, αλλά μπορεί να

Suzuki: Υβριδικό, ασφαλέστερο και πιο μοντέρνο το νέο Swift – Πότε έρχεται στην Ελλάδα (φωτογραφίες)

Η Suzuki αποκάλυψε το νέο Swift, το οποίο εισέρχεται πλέον στην τέταρτη γενιά του. Η νεότερη ιστορία του μικρού ιαπωνικού

Η τεχνολογία της Nissan που βλέπει πίσω από κτίρια (video)

Πριν από μερικές μέρες η Nissan μας είχε εξάψει την περιέργεια όταν ανακοίνωσε ότι στην επερχόμενη Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο