Πωλείται κινητήρας της Ferrari

by Γιώργος Ψαρράς | April 5, 2018 10:11 am

Στο σφυρί θα βγει η «καρδιά» μιας Ferrari 458 Italia, δηλαδή ο πανίσχυρος κινητήρας της που θα πουληθεί ξεχωριστά από το ιταλικό supercar.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία στο Μόναχο, ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του εν λόγω αχρησιμοποίητου κινητήρα, αφού δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ σε κανένα όχημα, καθώς είχε κατασκευαστεί για έκθεμα.

Ωστόσο διαθέτει όλα τα απαραίτητα λειτουργικά μέρη, όπως όλοι οι κινητήρες που τροφοδοτούν τις εκρηκτικές 458 Italia, επομένως αυτό σημαίνει ότι όποιος τον αποκτήσει μπορεί να τον τοποθετήσει όπου επιθυμεί. Ο V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 4.5 λίτρων με σύστημα άμεσου ψεκάσου και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων αποδίδει 570 ίππους και 540 Nm ροπής.

Ακόμα όμως και αν ο αγοραστής του συγκεκριμένου κινητήρα δεν τον προορίζει για να δώσει «φτερά» σε κάποιο όχημα, κάλλιστα θα μπορούσε να τον τοποθετήσει σε μια βάση στο σαλόνι του σπιτιού του και να τον καμαρώνει, καθώς είναι ένα κόσμημα της μηχανικής.

Η αγορά του είναι άκρως ενδιαφέρουσα με δεδομένο ότι η Ferrari δεν πουλάει ξεχωριστά τους κινητήρες της, με εξαίρεση τη Maserati και την Alfa Romeo.

Endnotes:
  1. [Image]: https://autoexcellence.gr/wp-content/uploads/2018/04/Ferrari-458-Italia-Engine-with-Stand_0-copy.jpg
  2. [Image]: https://autoexcellence.gr/wp-content/uploads/2018/04/Ferrari-458-Italia-Engine-with-Stand_2-copy.jpg
  3. [Image]: https://autoexcellence.gr/wp-content/uploads/2018/04/Ferrari-458-Italia-Engine-with-Stand_3-copy.jpg

Source URL: https://autoexcellence.gr/4507-2/