Breaking News

Από ένα ψηλό δέντρο εμπνεύστηκε το νέο Volkswagen Atlas Tanoak (video)

Από ένα ψηλό δέντρο εμπνεύστηκε το νέο Volkswagen Atlas Tanoak (video)

Την pickup εκδοχή του Atlas παρουσίασε η Volkswagen στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης.

Υποδεχτείτε λοιπόν το νέο Atlas Tanoak, το οποίο είναι ένα πρωτότυπο pickup, το οποίο «γεννήθηκε» μέσα από ένα SUV. Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι η ονομασία του προέρχεται από ένα είδος δέντρου, το οποίο είναι πολύ ψηλό, καθώς ξεπερνά τα 45 μέτρα σε ύψος.

Σχεδιαστικά διακρίνεται για τα Led φώτα ημέρας σε σχήμα δαχτυλιδιού που έχουν τοποθετηθεί στη βάση τους εμπρός προφυλαχτήρα, τους επίσης Led προβολείς που ενώνονται διατρέχοντας τη φωτιζόμενη μάσκα, κάτω από την οποία βρίσκεται η επιγραφή Atlas. Τα φωτιστικά σώματα στην πόρτα της καρότσας είναι επίσης τεχνολογίας Led και ενώνονται μεταξύ τους.

Στο εσωτερικό του διακρίνουμε το ψηφιακό πίνακα οργάνων, τo κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής. Το Atlas Tanoak έχει ανεγερθεί πάνω στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen και οι διαστάσεις του σε μήκος, πλάτος και ύψος διαμορφώνονται στα 5.438 χλστ., 2.030 χλστ. και 1.844 χλστ. αντίστοιχα.

Η  καρότσα του τώρα έχει μήκος 1.627 χλστ., πλάτος 1.450 χλστ. και ύψος 530 χλστ., ενώ ενσωματώνει μια συρομένη κατά μήκος ράμπα για τη στερέωση μακριών αντικειμένων.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας V6 FSI κινητήρας 3.6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 350 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, χάρη στο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και στο σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
Atlas TanoakVolkswagen

Related Articles

Εξαρτήματα στα μελλοντικά Ford ίσως να φτιάχνονται από κλαδιά και φύλλα ελαιόδεντρων (φωτογραφίες)

Φιλικότερη προς το περιβάλλον προσπαθεί διαρκώς να γίνεται η Ford, όχι μόνο μέσω της ηλεκτροκίνησης, αλλά και με την αναζήτηση

Μπορείτε να αγοράσετε τον κινητήρα της Bugatti Chiron με 7.900 ευρώ

Δεν έχετε 2,4 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράστε ολόκληρη την Bugatti Chiron; Τότε μπορείτε με 7.900 ευρώ να αποκτήσετε το

Το τελευταίο Dodge Challenger SRT Demon των 851 ίππων (video)

Η Dodge έκανε εξορκισμό σε ένα δαίμονα που βρίσκονταν στη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου της στον Καναδά. Ο λόγος για