Breaking News

Πώς προστατεύει η Volvo τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο;

Πώς προστατεύει η Volvo τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο;

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν διαρκώς την ασφάλεια που παρέχουν τα μοντέλα τους στους επιβάτες, ωστόσο δεν ασχολούνται στον τομέα αυτό με τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

H Volvo όμως εδώ και είκοσι χρόνια κατασκευάζει προστατευτικά συστήματα (ιμάντες, διαχωριστικά πλέγματα, κλούβια) που συγκρατούν τα κατοικίδια ζώα μέσα στο αυτοκίνητο σε περίπτωση σύγκρουσης.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η σουηδική εταιρεία στην Αμερική το 38% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ανησυχούν για την ασφάλεια τους μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ  το 24% για το λόγο αυτό προτιμούν να τα αφήνουν στο σπίτι παρά να τα παίρνουν μαζί τους.

Αρκετά ενδιαφέροντα όμως είναι και τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας. Το 41% δυστυχώς αφήνει τα σκύλο να κάθεται στο μπροστινό κάθισμα, το 23% τα δένει με τις ζώνες των επιβατών και όχι με τις ειδικές που υπάρχουν για αυτά. Το 69% θεωρεί το κατοικίδιο μέλος της οικογένειας, το 46% πιστεύει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των κατοικίδιων τους και το 71% ότι θα πρέπει να αναπτυχτούν περισσότερα σχετικά συστήματα προστασίας των κατοικίδιων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Volvo Αμερικής σε συνεργασία την ίδρυμα Petfinder για κάθε αξεσουάρ κατοικίδιου που πουλάει προσφέρει ένα μέρος των εσόδων για την υποστήριξη καταφυγίων ζώων και ομάδων διάσωσης τους.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η πιο όμορφη Lancia που φτιάχτηκε ποτέ (video)

Ο «θάνατος» της Lancia ήταν απόφαση του εκλιπόντος προέδρου του Ομίλου FCA, Σέρτζιο Μαρκιόνε, ωστόσο η ιταλική εταιρεία συνεχίζει να

Κελεπούρι αυτό το μεταχειρισμένο αλλά ανέγγιχτο Audi TT

Όσοι έχουν αναζητήσει στις αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κάποιο Audi TT πρώτης γενιάς (1998-2006) σίγουρα έχουν δυσκολευτεί να βρουν ένα σε

Το βραβείο που δίκαια πήρε το Land Rover SV Coupe

Με ένα σημαντικό έπαθλο στην «αγκαλιά» του αποχαιρετά το 2018 που φεύγει το πανέμορφο Land Rover SV Coupe. Το βρετανικό