Breaking News

Αυτόματη πληρωμή διοδίων από μοντέλα της Audi

Αυτόματη πληρωμή διοδίων από μοντέλα της Audi

Την αναμονή στις ουρές των σταθμών διοδίων καταργεί η Audi μέσα από τη νέα της τεχνολογία ονόματι ITM (Integrated Toll Module).

Φανταστείτε κάτι σαν τις συσκευές που τοποθετούμε στο παρμπρίζ για να περνάμε ελεύθερα από τις ειδικές λωρίδες αυτόματης πληρωμής. Απλά η Audi το ενσωματώνει στο μεσαίο καθρέφτη, ενώ είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει μια τέτοια υπηρεσία.

Η τεχνολογία ITM θα υποστηρίζεται από ορισμένα μοντέλα της Audi, ενώ θα είναι συμβατή σε αυτοκινητόδρομους των Η.Π.Α, του Καναδά και Μεξικού. Αναπτύχτηκε σε συνεργασία με την Gentex Corporation που προμηθεύει καθρέφτες την Audi.

Ο οδηγός θα μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί τη χρήση του ITM μέσα από το σύστημα πολυμέσων MMI, ενώ η πληρωμή θα γίνεται μέσω λογαριασμού του οδηγού. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε ποια μοντέλα θα υποστηρίζουν την τεχνολογία ITM, ενώ πιθανότατα η αρχή θα γίνει με το νέο A8.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
A8AudiGentex CorporationITMδιόδια

Related Articles

Οικονομικό και ηλεκτρικό SUV από την Toyota – Το νέο Urban SUV Concept έρχεται το 2024 (φωτογραφίες)

H Toyota δεν είναι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που εισήλθαν δυναμικά στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει

To ουράνιο τόξο πάνω σε μια Bentley

Οι τελευταίοι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για την ανθρωπότητα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, ενώ όλοι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και

Renault Arkana: To νέο SUV με υβριδική γκάμα

Την απόφαση της να φέρει στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2021 το Arkana, ανακοίνωσε επίσημα η Renault. Η γαλλική