Breaking News

Το BMW i8 τώρα και χωρίς οροφή (video)

Το BMW i8 τώρα και χωρίς οροφή (video)

Το BMW i8 δε χάνει με τίποτα την άσφαλτο κάτω από τα «πόδια» του, αλλά είδε τον ουρανό να αποχωρεί από πάνω του, καθώς πλέον προφέρεται όχι μόνο με coupe αλλά και με roadster αμάξωμα.

Βεβαία στο i8 roadster δεν υπάρχουν πια πίσω καθίσματα, αλλά και στο coupe χωρούσαν μόνο παιδιά. Εξακολουθεί να χρησιμοποίει υβριδικό plug-in σύστημα και το σασί του είναι από αλουμίνιο και ανθρακόνημα, ωστόσο η μπαταρία του έχει πλέον μεγαλύτερη χωρητικότητα (από 7.1 kWh σε 11.6 kWh).

Αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας η αυτονομία αυξήθηκε στα 105 χλμ. από τα 70 χλμ. που ήταν μέχρι τώρα. Με το πρόγραμμα eDrive η αυτονομία αγγίζει τα 120 χλμ.

Ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων παράγει πλέον 234 αντί για 231 ίππους και ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει τώρα 145 από 133 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 379 ίππους και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα στο i8 coupe ολοκληρώνεται σε 4,2 δευτ. και στο i8 roadster σε 4,4 δευτ., ενώ η τελική τους ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η οροφή του i8 roadster ανοιγοκλείνει σε 15 δευτ. ακόμα και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την BΜW έχουν γίνει επεμβάσεις στην ανάρτηση του i8 roadster, ενώ οι νέοι τροχοί που μειώνουν το βάρος έχουν τοποθετηθεί και στο i8 coupe.


Tags assigned to this article:
BΜWi8 coupei8 Roadster

Related Articles

Τι κάνουν συγκεντρωμένα 365 Fiat Panda;

Η απάντηση είναι απλή, γιορτάζουν το πόσο δημοφιλή και πολλά είναι. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι η

Πατήστε play και οδηγήστε το Peugeot L750 R Hybrid Vision Gran Turismo

Σταθμευμένο μέσα στο νέο βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo Sport βρίσκεται το Peugeot L750 R Hybrid Vision Gran Turismo, το οποίο θα

Ποιο ήταν το πρώτο Opel με εργονομικά καθίσματα;

Η Opel γιορτάζει φέτος την 20η επέτειο από το λανσάρισμα των εργονομικών καθισμάτων AGR, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας