Breaking News

Η περιπέτεια για το Mitsubishi Pajero τελειώνει μετά από 37 χρόνια

Η περιπέτεια για το Mitsubishi Pajero τελειώνει μετά από 37 χρόνια

Ένα από τα πιο εμβληματικά και σκληροτράχηλα SUV που έχει συνδέσει το όνομά του και με το ράλι Ντακάρ ρίχνει τίτλους τέλους, έπειτα από μια καριέρα 37 ετών.

Ο λόγος φυσικά για το Pajero, το οποίο η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη διάθεση του στην Ιαπωνία τον ερχόμενο Αύγουστο. Προκειμένου να ικανοποιήσει τους φανατικούς οπαδούς του Pajero θα τους προσφέρει μια συλλεκτική έκδοση του. Το Pajero Final Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 700 αντίτυπα, ενώ  θα βασίζεται στην έκδοση Exceed.

Στη λίστα εξοπλισμού του προστίθενται ράγες οροφής, ηλιοροφή ενώ με το πακέτο ονόματι “Accessory” μπορεί να αποκτήσει πίσω σπόιλερ, κάλυμμα για τη ρεζέρβα που βρίσκεται έξω από την πόρτα του χώρου αποσκευών και λασπωτήρες με την επιγραφή Pajerο.

Το επετειακό Pajero τροφοδοτείται από τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 3.2 λίτρων απόδοσης 190 ίππων και 441 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, τετρακίνηση και πίσω διαφορικό, ενώ η τιμή του στην Ιαπωνία διαμορφώνεται στα 36.217 ευρώ.

Η Mitsubishi ωστόσο αναφέρει ότι το Pajero (γνωστό ως Shogun σε ορισμένες αγορές) και το Pajero Sport θα συνεχίσει να διατίθεται σε Αυστραλία και Μέση Ανατολή

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
MitsubishiPajeroSUVτέλος

Related Articles

Πού κατοικούν οι πρώτες οχτώ Rolls-Royce Cullinan; (video)

Τυχεροί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δρόμοι της Βρετανίας, καθώς πάνω σε αυτούς κυκλοφορούν πλέον οι οχτώ πρώτες Rolls-Royce Cullinan.

Ford Mustang ισοπέδωσε την πρόσοψη σπιτιού

Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να δουν μια μέρα μέσα στο γκαράζ τους ένα Ford Mustang. Ωστόσο κανείς δε

Έρχονται τα ισχυρότερα Volkswagen Tiguan και Arteon R (video)

Η Volkswagen θα διευρύνει σημαντικά τη γκάμα των κορυφαίων εκδόσεων R για τα μοντέλα της. Μετά τα σχετικά πρόσφατα T-Roc