Breaking News

Πόσα Outlander PHEV έχει πουλήσει συνολικά η Mitsubishi;

Πόσα Outlander PHEV έχει πουλήσει συνολικά η Mitsubishi;

Μιλώντας για ένα plug-in υβριδικό SUV, όπως το Mitsubishi Outlander PHEV, δεν περιμένει κανείς να έχει κάνει «τρελά» νούμερα πωλήσεων.

Ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία μας πληροφορεί ότι από το 2013 που λάνσαρε το Outlander PHEV, μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 200.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Διατίθεται σε πάνω από 50 χώρες, ενώ το Δεκέμβριο του 2018 καμάρωνε για τον τίτλο του εμπορικότερου plug-in υβριδικού μοντέλου. Στο βιογραφικό του έχει σχεδόν 22 βραβεία που έχει λάβει από πολλές χώρες.

Το Outlander PHEV έχει δυο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός (135 ίππων) και έναν στον πίσω άξονα (95 ίππων). Η χωρητικότητα της μπαταρίας του βρίσκεται στα 13.8 kWh, ενώ η μέγιστη ταχύτητα με αποκλειστική χρήση ηλεκτρική ενέργειας  είναι 135 χλμ./ώρα και 170 χλμ./ώρα όταν ενεργοποιείται ο θερμικός κινητήρας.

Η  επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 10,5 δευτ. Με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυτονομία 45 χλμ., ενώ η Mitsubishi αναφέρει κατανάλωση καυσίμου μόνο 2 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές C02 46 γρ./χλμ. (μετρήσεις WLTP).

 

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Ψηλά τα χέρια προστάζει το περιπολικό Ford Explorer

To νέο Ford Explorer θα αποκαλυφτεί στις 9 Ιανουαρίου, ωστόσο μπορούμε από τώρα να πάρουμε μια γεύση από αυτό, κοιτώντας

Ένα ιδανικό Isuzu D-Max για τον Batman

Προτείνουμε στο γνωστό υπερηρώα Batman να πρωτοτυπήσει και στην επόμενη ταινία του να επιλέξει το Isuzu D-Max για όχημα του

Το Lexus RC F πετάει και κυνηγά εξωγήινους (video)

Τις παραπάνω ικανότητες έχει όντως το Lexus RC F σύμφωνα όμως με το σενάριο της επερχόμενης ταινίας “Men in Black: