Breaking News

Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάρτιο στην Ελλάδα

Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάρτιο στην Ελλάδα

Προφανώς για ακόμα και φορά το αβέβαιο εγχώριο πολιτικό περιβάλλον και οι επερχόμενες εκλογές δημιουργούν αστάθεια και αβεβαιότητα.

Ως συνέπεια ήταν οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα να παρουσιάσουν πτώση, με την αγορά να έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Πιο αναλυτικά, τον περασμένο Μάρτιο στη χώρα μας πουλήθηκαν 9.518 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα 11.053. Άρα η πτώση βρίσκεται στο -13,9%.

Ας δούμε όμως και την εικόνα από τις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΑΑ το πρώτο τρίμηνο είχαμε 26.289 πωλήσεις, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018 καταγράφηκαν 26.776 πωλήσεις, με την ελαφριά πτώση να βρίσκεται στο -1,8%.

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 κινήθηκε -64,8% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).



Related Articles

Μέσα από τις φλόγες βγήκε πιλότος της Formula 1-το μονοθέσιο κόπηκε στα δυο (video)

Παραλίγο τραγωδία σε αγώνα της Formula 1, καθώς ένα σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Το μονοθέσιο της

Ταινίες με καταδιώξεις και βιντεοπαιχνίδια αυτοκινήτων δημιουργούν επικίνδυνους οδηγούς

Μια ιδιαίτερα σημαντική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 εφήβους που αρέσκονται σε βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφίες ταινίες με κεντρικό

Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Ακριβά γούστα είχαν τα μέλη σπείρας που συνελήφθησαν για κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων στη χώρα μας. Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε