Breaking News

Πόσα είδη ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπάρχουν και ποιες οι διαφορές τους; (video)

Πόσα είδη ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπάρχουν και ποιες οι διαφορές τους; (video)

Συχνά διαβάζετε ή ακούτε για ήπιο υβριδικό σύστημα, για υβριδικά, για plug-in υβριδικά, και για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Γνωρίζετε όμως ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα τους; Η Ford μέσα από το παρακάτω σύντομο video φροντίζει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σημειώστε λοιπόν ότι το ήπιο υβριδικό σύστημα (MHEV) χρησιμοποιεί απλά ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο δεν κινεί μόνο του το όχημα, απλά ενισχύει τη λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης, βοηθώντας τον να γίνει περισσότερο αποδοτικός.

Τα υβριδικά μοντέλα (ΗΕV) τώρα διαθέτουν μπαταρία, ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ για μικρές αποστάσεις και με μικρές ταχύτητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια.

Συνεχίζουμε με τα plug-in υβριδικά μοντέλα (PHEV), τα οποία χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερική καύσης, ηλεκτροκινητήρα αλλά μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, η οποία φορτίζει και από την πρίζα, ενώ μπορούν να διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως είναι λογικό κινούνται μόνο με το ρεύμα που παίρνει η μπαταρία τους από την πρίζα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Βουτιά σε πισίνα με Tesla από γκάφα του οδηγού

Το λευκό Tesla Model 3 που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία σίγουρα δε «ζεστάθηκε», ούτε πήρε την πρωτοβουλία για μια βουτιά

Πόσα νέα Nissan Leaf έχουν πουληθεί στην Ευρώπη μέχρι τώρα;

Έχει ρεύμα το νέο ηλεκτροκίνητο Leaf, τόσο με την κυριολεκτική όσο και τη μεταφορική έννοια της φράσης, καθώς σύμφωνα με

Το πιο μικρό ηλεκτρικό όχημα της Hyundai (video)

Ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα κατασκεύασε η Hyundai για παιδιά, αντλώντας σχεδιαστική έμπνευση από το 45 Concept, το οποίο μας