Breaking News

Η νέα πίστα της Subaru για εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης

Η νέα πίστα της Subaru για εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης

Η Subaru δεν επιθυμεί να είναι απούσα από την αυτόνομη οδήγηση που αναμένεται να κυριαρχήσει στο μέλλον και για το λόγο αυτό δημιουργεί μια νέα πίστα όπου θα εξελίξει την εν λόγω τεχνολογία.

Η ιαπωνική εταιρία στα πάτρια εδάφη της και συγκεκριμένα κοντά στο Χοκκάιντο επεκτείνει το “Bifuka Proving Ground”, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995 και απέκτησε μια πίστα για υψηλότερες ταχύτητες το 2003.

Από τον ερχόμενο μήνα λοιπόν θα αρχίσουν οι εργασίες αναβάθμισης της πίστας και η κατασκευή νέων κτιρίων. Η νέα πίστα θα έχει μήκος 6,7 χλμ., τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, εισόδους και εξόδους, αλλά και έναν αστικό δρόμο με δυο λωρίδες διπλής κατεύθυνσης, διασταυρώσεις και έναν κυκλικό κόμβο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Εκεί η Subaru επιθυμεί να βελτιώσει το σύστημα υποβοήθησης οδηγού EyeSight, ενώ ταυτόχρονα δουλεύει πάνω σε συστήματα αποφυγής σύγκρουσης σε διασταύρωση και αυτόματης αλλαγής λωρίδας, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2020.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
EyeSightSubaru

Related Articles

Επέστρεψε το πρώτο Honda Civic Type R του 1997 (video)

Οι φανατικοί οπαδοί της Honda θα έκαναν τα πάντα για να βρεθούν στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, καθώς εκεί

Έρχεται ηλεκτροκίνητο τρακτέρ από την Porsche με 700 ίππους

Τα νέα λογικά ήδη θα έχουν διαδοθεί σε βουνά και κάμπους, ενώ σίγουρα πολλοί αγρότες θα ονειρεύονται ότι κυκλοφορούν με

Δυναμώστε την ένταση, η νέα Toyota Supra γκαζώνει (video)

Η Toyota αρνείται ακόμα πεισματικά να μας δείξει τη νέα Supra, παρότι ανεπίσημες φωτογραφίες της έχουν διαρρεύσει, ωστόσο η ιαπωνική