Σε ποια πόλη παραδόθηκαν 15 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία Mercedes eCitaro;

by Γιώργος Ψαρράς | March 28, 2019 2:45 pm

Η επερχόμενη ηλεκτροκίνηση δεν αφορά μόνο τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αστικό λεωφορείο της Mercedes, το eCitaro, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πόλη του Βερολίνου.

Η γερμανική εταιρεία μεταφορών BVG παρήγγειλε δεκαπέντε νέα eCitaro, ενώ το πρώτο ήδη παραδόθηκε. Το περασμένο φθινόπωρο η BVG παρήγγειλε επίσης 950 λεωφορεία  Citaro, τα οποία χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά διακρίνονται για την αποδοτικότητα τους.

Στόχος της BVG, η οποία εξυπηρετεί ετησίως ένα δισεκατομμύριο επιβάτες, είναι τα οχήματα της να γίνουν φιλικότερα προς το περιβάλλον, κάτι που σίγουρα μπορεί να πετύχει το eCitaro, καθώς εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, ενώ διακρίνεται επίσης και για την αθόρυβη λειτουργία του.

Σημειώστε ακόμα ότι το νέο eCitaro διαθέτει κλιματισμό, 15 διπλές θύρες USB, τρεις οθόνες για την προβολή πληροφοριών προς τους επιβάτες, ειδικές θέσεις για άτομα περιορισμένης κινητικότητας, εξωτερικές κάμερες που επιτρέπουν στον οδηγό να χειρίζεται με ασφάλεια το όχημα, εσωτερικές κάμερες επιτήρησης του χώρου και σύστημα προειδοποίησης για το κλείσιμο των θυρών με κόκκινη φωτεινή λωρίδα LED.

Το νέο eCitaro χρησιμοποιεί δέκα μονάδες μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 243 kWh με την αυτονομία του σε ιδανικές συνθήκες να φτάνει τα 250 χλμ. με μια μόνο φόρτιση και τα 150 χλμ. σε δύσκολες συνθήκες.

Source URL: https://autoexcellence.gr/11778-2-se-poia-polh-paradothikan-15-hlektrokinhta-leoforeia-mercedes-ecitaro/