Breaking News

To «εργαλείο» της Ford που μειώνει 12% την κατανάλωση καυσίμου (video)

To «εργαλείο» της Ford που μειώνει 12% την κατανάλωση καυσίμου (video)

Ίσως το μυαλό σας να πηγαίνει αρχικά στο γνωστό πλέον σύστημα Start/Stop, το οποίο απενεργοποιεί και ενεργοποιεί τον κινητήρα, όταν το όχημα σταματά και ξεκινά αντίστοιχα.

Ωστόσο η μπλε οβάλ εταιρεία μας συστήνει το EcoGuide, το οποίο μέσω του συστήματος πλοήγησης ενημερώνει από πριν τον οδηγό για τις επερχόμενες στροφές, διασταυρώσεις και τα όρια ταχύτητας πριν εμφανιστούν στο οπτικό του πεδίο, ώστε να επιβραδύνει έγκαιρα και ομαλά.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι την κατανάλωση καυσίμου δεν αυξάνει μόνο η έντονη πίεση στο πεντάλ του γκαζιού αλλά και τα απότομα φρεναρίσματα. Σύμφωνα με τη Ford το EcoGuide μπορεί να μειώσει μέχρι και 12% την κατανάλωση καυσίμου, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στατιστικά στοιχεία για τις προσωπικές επιδόσεις του οδηγού στο συγκεκριμένο τομέα.

Το EcoGuide από τα μέσα του τρέχοντος έτους θα διατίθεται στα Transit, Transit Custom van και Tourneo Custom, ενώ για πρώτη φορά επαγγελματικά οχήματα θα αποκτήσουν την εν λόγω τεχνολογία.



Related Articles

Μια αξιοθαύμαστη γυναίκα που οδηγεί φορτηγό Scania (video)

Φανταστείτε την έκπληξη στα πρόσωπα πολλών οδηγών στην Ελλάδα αν έβλεπαν πίσω από το τιμόνι ενός φορτηγού Scania μια γυναίκα.

Δείτε πως δίνονταν η οδική βοήθεια της DAF το 1972 (video)

Σε έναν επαγγελματία οδηγό φορτηγού μπορούν αν συμβούν στο δρόμο πολλά στα αρκετά συχνά και μεγάλα ταξίδια που κάνει, επομένως

Το πάει το γράμμα το φορτηγό StreetScooter Work XL

Κυριολεκτική σημασία έχει ο παραπάνω τίτλος, καθώς το νέο StreetScooter Work XL θα ενταχτεί στο στόλο οχημάτων των γερμανικών ταχυδρομείων.