Breaking News

Η νέα συνεργασία της Nissan με τη Mitsubishi

Η νέα συνεργασία της Nissan με τη Mitsubishi

Την από κοινού παραγωγή οχημάτων κατηγόριας kei ανακοίνωσαν η Nissan με τη Mitsubishi.

Αρχικά να πούμε ότι στην κατηγορία kei, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία, εντάσσονται μοντέλα που έχουν μικρό μήκος, μεγάλο ύψος και διακρίνονται για την εσωτερική τους ευρυχωρία.

Οι δυο ιαπωνικές εταιρείες λοιπόν ξεκινούν την κατασκευή τεσσάρων νέων kei μοντέλων, τα οποία θα έχουν ίδια μηχανικά μέρη αλλά διαφορές στη σχεδίαση τους. Παράλληλα για πρώτη φορά θα προσφέρονται με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, ενώ αναφέρεται ακόμα ότι θα έχουν βελτιωμένη απόδοση, αναβαθμισμένη πλατφόρμα, κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων.

Ο λόγος για τα νέα Nissan Dayz, Nissan Dayz Highway Star, Mitsubishi eK wagon και Mitsubishi eK X. Η παραγωγή τους θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mitsubishi που βρίσκεται στην Ιαπωνία, ενώ στην τοπική αγορά θα αρχίσουν να πωλούνται αργότερα εντός του μήνα.

Η πρώτη γενιά των εν λόγω μοντέλων λανσαρίστηκε το 2013 από τη Nissan και τη Mitsubishi, ενώ από το 2016 η συνεργασία τους έγινε στενότερη, καθώς εντάχθηκαν στην ισχυρή Συμμαχία Nissan-Mitsubishi-Renault.



Related Articles

Η πιο σπορ έκδοση του Honda HR-V

Για να χαρακτηριστεί σπορ ένα μοντέλο δεν αρκεί να το δείχνει μόνο εμφανισιακά, αλλά και να είναι διαθέτοντας έναν ικανό

Το αυτοκίνητο που σάρωσε σε πωλήσεις στην Ελλάδα το 2023 – Είναι πρώτο με πάνω από 5.800 ταξινομήσεις

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι το 2023 να περάσει στην ιστορία, ενώ στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου υπήρξε μια ανατροπή κατά τη

Το πρώτο Lada με το νέο σύστημα πολυμέσων

Την τιμή να ενσωματώσει πρώτο το νέο σύστημα πολυμέσων της Lada έχει το Xray Cross στην κορυφαία του έκδοση Instinct.