Breaking News

Επιταχύνει πιο γρήγορα το Mini Cooper S από το Ford Fiesta ST; (video)

Επιταχύνει πιο γρήγορα το Mini Cooper S από το Ford Fiesta ST; (video)

Η κατηγορία των hot hatch είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μοντέλα πολύ σκληρός.

Στην προκειμένη περίπτωση το Mini Cooper S και Ford Fiesta ST αναμετρούνται στην ευθεία, ώστε να διαπιστωθεί ποιο από τα δύο είναι ταχύτερο στην εκκίνηση από στάση. Μια ένσταση που θα θέλαμε αρχικά να καταθέσουμε είναι ότι έπρεπε να είχε επιλεγεί το τρίθυρο και όχι το πεντάθυρο Mini Cooper S, ώστε να παλέψει πιο «τίμια» απέναντι στο τρίθυρο Fiesta ST.

Τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του πεντάθυρου Cooper S αναφέρουν ότι το βάρος του βρίσκεται στα 1.295 κιλά, ενώ χάρη στο δίλιτρο βενζινοκινητήρα της BMW αποδίδει 192 ίππους και 280 Nm ροπής. Παράλληλα το Cooper S επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 6,8 δευτ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα.

Από την άλλη τώρα το Fiesta ST είναι ελαφρύτερο, καθώς ζυγίζει 1.262 κιλά, ενώ τροφοδοτείται από τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων απόδοσης 200 ίππων και 290 Nm ροπής, ενώ το χρονόμετρο σταματά στα 6,6 δευτ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 232 χλμ./ώρα.

Με δεδομένο ότι το Fiesta ST εξοπλίζεται με launch control και οι αριθμοί του δίνουν σαφές πλεονέκτημα δεν προκαλεί έκπληξη ότι άφησε πίσω του το Cooper S.


Tags assigned to this article:
Cooper SFiesta STFordhot hatchMINI

Related Articles

Ένα Honda S2000 του 2002 σαν καινούργιο

Ο χρόνος φαίνεται να πάγωσε για το συγκεκριμένο Honda S2000, καθώς μοιάζει να βγήκε χτες από τη γραμμή παραγωγής, παρότι

O πρώτος αγοραστής του νέου Volkswagen T-Roc R

Αν έχετε βάλει στο μάτι το νέο Volkswagen T-Roc R, το οποίο συνδυάζει τις επιδόσεις ενός σπορ μοντέλου και την

Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε 141 «ασφαλίτικα» οχήματα

To στόλο της συνεχίζει να αυξάνει με εντατικούς ρυθμούς η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση απέκτησε 141 νέα